Gazete Emek- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'de yaşanan istifalara ilişkin ilk kez konuştu.  Erdoğan, "Parti içi kavgalardan AK Partiyi mesul tutmak yüzsüzlüktür, siyasi arsızlıktır" dedi.

CHP'de tartışma konusu olan taciz ve tecavüz iddialarını bir kez daha hatırlatarak, "Üstünü kapatmak için her gün olmadık yalanlarla bize ve AK Parti'ye saldırıyorlar" diyen Erdoğan, "Daha önce milletin gündemini haftalarca külliyeye giden CHP'li yalanıyla meşgul etmişlerdi. Hatta sahte araç plakaları üzerinden hem kendilerini hem de vatandaşları kandırmaya çalışmışlardır. Tabi sonra tüm bu kuyruklu yalanların CHP genel merkezinde üretildiği medyaya da yine buradan servis edildiği ortaya çıktı. Şimdi de partilerinde yaşanan istifalar dolayısıyla bizi hedef alıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Oysa bugün kime sorsanız Atatürk'ün CHP'si ile Kılıçdaroğlu'nun CHP'si dışında hiçbir bağım hiçbir  ilişkinin olmadığını size söyleyecekler" diyen Erdoğan devamında da, "CHP yönetimi ayaklarına taş değse AKP'yi suçlayan siyasi kurnazlıklarla bu gerçeğin üstünü kapatamaz. Millet sizin kimlerle yol yürüdüğünüzü, kime hangi imkanları peşkeş çektiğini görüyor" sözlerini kaydetti.

Öte yandan Erdoğan, "Biz parti olarak mevcut CHP yönetiminden gayet memnunuz. Biz her hafta bir pot kıran bir gün söylediğini ertesi gün inkâr eden gaf ebesi bu CHP genel başkanından da memnunuz. Bizim endişemiz ülkemiz adınadır. Türkiye’nin en büyük ikinci partisinin üç-beş marjinalin oyuncağı haline getirilmesine içimiz el vermiyor. Bizim sıkıntımız demokrasimiz, Türk

düzenlediği kongrelerine video konferans yoluyla katılan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar siyaseti adınadır. Yoksa bizim siyasetimiz adına mumla arasak bulamayacağımız bir rakiple karşı karşıyayız" diye konuştu.

Partisinin 4 ilde şöyle:

"BİZİM YOL ARKADAŞLIĞIMIZ PAZARA DEĞİL MEZARA KADARDIR”

"Bizler de inşallah her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel vatan için sevda sözleri söylemeye devam edeceğiz. Sadece 83 milyon vatandaşımız değil gözünü ve kalbini ülkemize çevirmiş yüz milyonlarca mazlumun da  emanetini taşıyoruz. AK Parti emperyalist niyetler karşısında şanlı bir direnişin adıdır. AK Parti geleneğin olduğu kadar geleceğin de partisidir. Bizim yol arkadaşlığımız pazara kadar değil mezara kadardır. Bizler tesadüflerin, çıkarların değil ortak hayallerin, ortak hedeflerin buluşturduğu insanlarız. Bizler birlik olmadan dirlik olmayacağına inanan, aynı davaya aynı sevdaya gönül vermiş bir kadroyuz."

"SALGINA RAĞMEN TIKLIM TIKLIM" DİYEREK TEŞEKKÜR ETTİ

"Şu kapalı salonlarda Adana'da, Antalya'da, Bursa'da, Muğla'da bu salgına rağmen tıklım tıklım bu salonları haftanın başında oralarda buluşma ve buluşturmayı sağladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum."

CHP’YE YÜKLENDİ

"Biz gücümüzü şu salonlardaki bu yapıdan alıyoruz. Teşkilatlarını saran taciz, arsızlık furyasının üstünü kapatmak için her gün olmadık yalanlarla bize ve AK Parti'ye saldırıyorlar. Daha önce milletin gündemini haftalarca külliyeye giden CHP'li yalanıyla meşgul etmişlerdi. Hatta sahte araç plakaları üzerinden hem kendilerini hem de vatandaşları kandırmaya çalışmışlardır. Tabi sonra tüm bu kuyruklu yalanların CHP genel merkezinde üretildiği medyaya da yine buradan servis edildiği ortaya çıktı. Şimdi de partilerinde yaşanan istifalar dolayısıyla bizi hedef alıyorlar. Oysa bugün kime sorsanız Atatürk'ün CHP'si ile Kılıçdaroğlu'nun CHP'si dışında hiçbir bağım hiçbir  ilişkinin olmadığını size söyleyecekler. CHP yönetimi ayaklarına taş değse AKP'yi suçlayan siyasi kurnazlıklarla bu gerçeğin üstünü kapatamaz. Millet sizin kimlerle yol yürüdüğünüzü, kime hangi imkanları peşkeş çektiğini görüyor."

"PARTİ İÇİ KAVGALARDAN AK PARTİYİ SORUMLU TUTMAK YÜZSÜZLÜKTÜR”

"Parti içi kavgalardan AK Partiyi mesul tutmak yüzsüzlüktür, siyasi arsızlıktır. Biz parti olarak mevcut CHP yönetiminden gayet memnunuz. Biz her hafta bir pot kıran bir gün söylediğini ertesi gün inkâr eden gaf ebesi bu CHP genel başkanından da memnunuz. Bizim endişemiz ülkemiz adınadır. Türkiye’nin en büyük ikinci partisinin üç-beş marjinalin oyuncağı haline getirilmesine içimiz el vermiyor. Bizim sıkıntımız demokrasimiz, Türk siyaseti adınadır. Yoksa bizim siyasetimiz adına mumla arasak bulamayacağımız bir rakiple karşı karşıyayız."

"Gezi olaylarından itibaren nerede bir provokasyon varsa CHP'liler daima ön saflarda yer aldı."

LGBTİ+ BİREYLERİ HEDEF ALDI

İnşallah gençliğimizi LGBT gençliği değil, tarihten gelen bu milletin o şanlı tarihindeki gençlik olarak geleceğe taşıyacağız. İşte siz bilgisayarların klavyelerinde olan gençliksiniz, LGBT gençliği değil. Siz kıran döken gençlik değil, tam aksine kırılan dökülen o kalpleri ayağa kaldıran gençlersiniz."

ÜYE SAYISI AÇIKLAMASI

"Özellikle gençler son bir yılda partimize hamdolsun bir milyon 300 bini aşkın yeni üye kazandırdık. Üstelik yeni üyelerimizin ayrıdan fazlası 18-35 yaş gençlerimiz oluşturuyor. Kadın kollarımızın üye sayısı yaklaşık 5.5 milyonu, gençlik kollarımızın üye sayısı ise 21 milyon 300 bini buldu. Bunu daha üst seviyelere taşımalıyız."

"Teröre, ahlâksızlığa, sapkınlığa ve şiddete bulaşmadığı sürece her görüşe, her fikre saygılıyız."

                           

“PARTİMİZDEN UZAKLAŞMIŞ, AYRILMIŞ ARKADAŞLARIMIZI TEKRAR SAFLARIMIZA KAZANDIRALIM”

"Partimizden şu veya bu nedenle uzaklaşmış, ayrılmış arkadaşlarımızı yeniden saflarımıza kazandıralım. Biz biliyorsunuz dost edinmeye çalışacağız. Kaybetmeyeceğiz, yeniden kazanmaya çalışacağız. Buna dikkat edeceğiz. Büyük kongre sürecimizi bu bakımdan fırsat olarak görüyorum."

Kaynak: T24 

Editör: TE Bilişim