Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin ilçe kongresine katılmak üzere Pendik’e gitti. Kongrenin yapılacağı salon önünde kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Birileri çıkıp garip garip konuşuyor, ‘Ekonomi şöyle, dikkatli olmak lazım’ falan… Tabii dikkatli olacaksın. Ama kendi ayağına da kurşun sıkamazsın. Bu faiz belasından Türkiye’yi, faizi aşağı indirmek suretiyle enflasyondan kurtaracağız. Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenler bilsin. Bunun aksini yapmaya kalkanlar da kusura bakmasın karşılarında beni bulur. Ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Fakiri daha fakir zengini daha zengin yapar. Bunun da lobisi finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum, devletin bankaları da bunun içindedir. Bunu er geç çözeceğiz.”

Büyüme rakamlarına değinen Erdoğan, “Türkiye büyümede ne yaptı? 7.4’le G-20 ülkeleri arasında 1 numara oldu, 1 numara. G-20 ülkelerinde kimler yok? Amerika’sı var, Çin’i var, Rusya’sı var, hepsi var. Bir numara Türkiye, 7.4. Ama çıkıyor birileri garip garip şeyler konuşuyor. ‘Ekonomi şöyle, ekonomi böyle, dikkatli olmamız lazım.’ Yahu her zaman dikkatli olacaksın zaten. Dikkatli olmadığın zaman en büyük trafik kazasını sen yaparsın. Tabii dikkatli olacaksın ama kendi ayağına da kurşunu sıkmayacaksın” diye konuştu.

‘BUNLAR ÜLKEMİZE YÜK’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dışırıda yaptığı konuşmanın ardından, Pendik Kongresi’nde konuştu. Erdoğan “Türkiye’de, İstanbul’da yaşayamam diyenlerin hayata küsmüş olduğunu” söyledi ve “Bunların bilet paralarını verip göndermek lazım. Çünkü bunlar ülkemize yük.” dedi. Erdoğan ayrıca Kosova Başbakanı Ramuş Haranidac’a “Ne zamandır darbe yapmaya gayret edenleri konumaya başladın?” diye seslendi.

AKP Pendik İlçe Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yazar Cemil Meriç’in “Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını yaşatmayanlardır” sözlerini hatırlattı . Cumhurbaşkanı “Bazılarının burayı yaşanmaz bulup yurtdışına gitmeyi söylediğini duyuyorum. Eğer Türkiye’de yaşamayı kendine yük sayanlar varsa aradıkları dünya burası da değil, Türkiye’de yaşamayan hele hele İstanbul’da yaşayamayan biri hiçbir yerde yaşayamaz. Türkiye’de, İstanbul’da yaşayamam diyenler ülkemize değil hayata küsmüş demektir. Bunların bilet paralarını verip göndermek lazım. Çünkü bunlar ülkemize yük” diye konuştu.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim