Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar’dan sonra AKP Beyoğlu İlçe Kongresi’ne katıldı. Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde Zeytin Dalı Harekatı’nda hayatını kaybeden askerler için yapılan etkinlik ve sonrasında yaşananlara değindi.

Erdoğan konuşmasına ''Beyoğlu çıkışımızın başladığı yerdir'' diye girdi.

''Türkiye'nin sınırötesinde ne işi var diyen her kişi aslında birliğimizden bütünlüğümüzden geleceğe güvenle bakmamızdan rahatsızlığını dışa vuruyor. Bunlar kafaları karıştırmak için atmadık takla bırakmayanların argümanlarıdır'' diyen Erdoğan

''Biz bunları Gezi olaylarından tanırız. Biz bunları 17-25 Aralık olaylarından tanırız. Biz bunları 15 Temmuz'dan tanırız'' dedi.

AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı, kalabalığın tekbir sesleri, ve Erdoğan sloganları arasında konuşmasını devam ettirdi.

'İstanbul'un vitrini' dediği Beyoğlu ile ilgili projeler bitince İstanbul'un bambaşka olacağını belirten Erdoğan, ilçede 134 bin nüfus ve 10 bin yeni esnaf hedefini açıkladı.

''Türkiye'nin Afrin operasyonundan bu ülkenin havasını soluyan, suyunu içneb ekmeğini yiyen kimsenin rahatsız olmaya hakkı yoktur'' diyen Erdoğan ''Bunların inlerine gireceğiz dedik. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Ne oldu, Suriye'ye kaçtılar'' diye devam etti.

ABD'nin Türkiye'yi aldattığını, ABD'ye herkes kendi yoluna dediklerini söyleyen Erdoğan, ''Bir gece anısızın Afrin'e girebilirz dedik ve girdik. Şu an itibarıyla Afrin ve Sincan'da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3732 oldu. Mücadelemiz devam ediyor mu ediyor, edecek'' diye konuştu.

Afrin'de Türk askerlerinin halkla ilişkileyle ilgili ''Biz buyuz be, Türk milleti bu, Türk askeri bu'' dedi.

Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde Afrin harekatı için lokum dağıtan gruba öğrencilerin 'savaşın lokumu olmaz' diyerek tepki göstermesiyle ilgili şunları söyledi:

‘TERÖRİST ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ GEREĞİNİ YAPIYORUZ’

“Bir üniversitemizde, şehitlerimizin hatıralarını yad etmek için etkinliğe tahammül edemeyen zihniyet bu ülkeye ve millete ait değildir. Bu üniversite çok popüler, çok kalite, çok marka bir üniversite. Tamam da bu üniversitenin içinde afedersiniz bu tür teröristler olduktan sonra, bu tür terörist öğrenci olduktan sonra bunlar o markaya leke sürüyor. Şu anda biz onlarla ilgili gereğini yapıyoruz, yapacağız da. Ben üniversitemizi lekelememek için ismini anmıyorum. Rektörün samimi gayretlerini de biliyorum. Şu anda üzerine üzerine gidiyoruz. Ve terörist öğrencileri kamera çekimlerinden bulup, çıkarıp gereğini yapacağız.

 Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim