Gazete Emek- ‘Ankara’yı parsel parsel sattığını’ itiraf ettikleri Gökçek’in ‘başarılarını’ anlatan Erdoğan, toplantıya katılımın az olmasını da eleştirdi: Ankara'ya yakışmıyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, gençlerin isteği üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı. Ankara'nın 1994'ten itibaren Melih Gökçek ile değişim ve dönüşüm süreci yaşadığını savunan Erdoğan, bu süreçle güzelleştiğini öne sürdüğü Ankara'nın aynı şekilde devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN: ANKARA’YA YAKIŞMIYOR

AKP Ankara Gençlik Kolları Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı’na bağlanan Erdoğan, konuşmasına salonda kaç kişi olduğunu sorarak başladı. Özhaseki’nin "2 binden fazla” yanıtını vermesi üzerine Erdoğan "Çok az, Ankara'ya yakışmaz” ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerinin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "2 bin kadar genç bir araya geldiğinizi öğrendim. Ankara'ya 2 bin genç yakışmaz, sizin Ankara'da kapalı spor salonunu hıncahınç doldurmanız lazım. Bundan sonraki toplantıyı Ankara Spor Salonu'nda yapmalıyız. Ona hazır mısınız? 31 Mart yerel seçimlerinde yedi düvele karşı mücadele vereceğiz. Hazırlıklarımızı en iyi şekilde yapıyoruz” şeklinde konuştu.

'BU KONUYLA İLGİLİ ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM'

Mehmet Özhaseki'nin Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu hatırlatan Erdoğan, Kayseri'de beş dönem büyükşehir belediye başkanlığı yaptığını anlattı. Erdoğan, Kayseri'yi o dönemde ciddi bir dönüşüm ve değişime kavuşturan Özhaseki'nin, Ankara'ya yakışacağını söyledi. Milletvekilliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla bu deneyimlerini Ankara'da her yönüyle ortaya koyacak bir belediye başkanına Ankara'nın ihtiyacı olduğunu savunan Erdoğan, "Bu konuyla ilgili çok çalışmamız, gayret etmemiz lazım. Bunun neticesinde de Ankara'yı çok daha farklı bir konuma getirmemiz lazım” dedi.

'ANKARA GÖKÇEK İLE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SÜRECİ YAŞADI'

Ankara'nın 1994'ten itibaren Melih Gökçek ile değişim ve dönüşüm süreci yaşadığını aktaran Erdoğan, bu süreçle güzelleştiğini iddia ettiği Ankara'nın, böyle devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, "Bunun için gençliğe çok ciddi ihtiyacımız var. Gençliğimizin çalışmasına çok ciddi ihtiyacımız var. Özhaseki ağabeyiniz genel yönetimde her zaman sizlerin yanında olacaktır" dedi.

ERDOĞAN’DAN GENÇLERE TALİMAT: KAPI KAPI DOLAŞIN

Sputnik’in aktardığı habere göre gençlerden 31 Mart'taki yerel seçimler için kapı kapı dolaşmalarını isteyen Erdoğan, "Yurtlardaki, okullardaki bütün genç arkadaşlarımızla el ele vereceğiz. Onlarla beraber çalışacağız. Ben inanıyorum ki 31 Mart akşamı Ankara, kendisine yakışan sesi ve neticeyi ortaya koyacaktır” ifadesini kullandı.

Söz konusu toplantıya AKP Ankara milletvekilleri Yalçın Akdoğan ve Orhan Yegin ile Zeynep Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AKP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Özdemir ve çok sayıda AKP’li katıldı.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ARINÇ, GÖKÇEK’İN ANKARA’YI 'PARSEL PARSEL SATTIĞINI' İTİRAF ETMİŞTİ

2015’te Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, kendisini Fetullah Gülen cemaatiyle işbirliği yapmakla suçlayan dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında açıklama yapmış, kenti yağmaladığını itiraf etmişti.

“Gökçek benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir” diyen Arınç, şunları söylemişti: “Belediye başkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin işadamlarına okullar yaptırmıştır. İmar planlarında değişiklikler yaptırmıştır.”

GÖKÇEK'İN İSTİFASINI ERDOĞAN İSTEMİŞTİ

Erdoğan ayrıca, toplantıda övdüğü Gökçek’i, gelen ‘şikayetler’ ve anketler gerekçesiyle istifasını kendisi istemişti.

Editör: TE Bilişim