Gazete Emek- Cumhuriyet gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi sonrası yaptırdığı anket sonuçlarından hareketle yeni bir açılım paketi hazırlattığını yazdı.

Bölgede AKP’den kopan seçmenin Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ile Gelecek Partisi’ne kaydığını savunan Mollaveisoğlu, “Artık olağanüstü bir durum yaşanmazsa, seçimler hilesiz hurdasız yapılabilirse Saray rejimi için iktidarın sonu görünüyor.” ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretini değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Sizin Kürtlerden oy istemeye ne hakkınız ne de haddiniz var.” dedi.

Kanal D, şarkıcı Bergen'i öldüren erkeği yayına çıkarıp cinayetin detaylarını anlattırdı 



“HİÇ KİMSE KÜRTLERİN OYUNU ÇANTADA KEKLİK GÖRMESİN”

Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde söylediği, “Çözüm sürecini biz başlattık ama biz bitirmedik.” sözlerini değerlendiren Buldan, Erdoğan’ın aksine süreci bitiren taraf olmadıklarını belirtti.

Buldan, “Kürt sorunu çözülmeden ülkeye demokrasi gelmez. Hiç kimse Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesin. Kürtler kimseye mecbur ve mahkum değildir.” dedi.

Sedat Peker'den Faruk Bildirici'nin Erk Acarer eleştirilerine sert yanıt



“KÜRT SEÇMENİN OYUNA GÖZ DİKTİLER”

Buldan, “Seçimler yaklaşırken ülkeyi yönetenler, özellikle Kürt seçmenin oyuna göz diktiler. Bunu şimdiden başlattılar. İşte bu ülkenin Cumhurbaşkanı iki gün önce Diyarbakır’a giderek seçimlerin yaklaştığını, Kürtlerden oy istediğini bir kez daha ilan etti.” diye konuştu.




Kaynak: Kronos

Editör: TE Bilişim