Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katılmak üzere gittiği Fatih’te kalabalığa hitap etti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nun Hatay ziyaretine değindi.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay ziyaretine ilişkin eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Şimdi Hatay’a falan gitmiş. Hani sanatçılarla dalga geçiyordun. ‘O adamın yanında ne işin var’ diyordun. Ne işin var senin Hatay’da? Niye? Hesaba çektiler, ‘Yanlış yaptın’ dediler. Bu adam aynısını ne zaman yaptı bize? Yenikapı mitinginde ona da davet gönderdim. Sayın Bahçeli anında yanıt verdi. Bay Kemal cuma akşamına kadar gelmeyeceğini söylüyordu. Son cuma akşamı baskılar neticesinde geleceğini söyledi. Bizim mitingimize leke getirdi. Sonra Yenikapı mitinginin bir barış kardeşlik mitingi olmadığını söyledi. Biz demokrasiyi yeniden inşa ediyoruz. Bizim ruhumuzda kardeşlik inşa edilmiş vaziyette. Çünkü biz birbirimizi Allah için seviyoruz”

ERDOĞAN’DAN SURİYE AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye açıklaması: Yapılan operasyonu doğru buluyoruz.


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Fatih Olağan Kongresi’nde konuştu. ABD’nin İngiltere ve Fransa’yla birlikte Suriye’ye saldırı düzenlemesine değinen Erdoğan “(Suriye Hükümeti’ne karşı) “Yapılan operasyonu doğru buluyoruz.” açıklaması yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

'SALDIRILARIN CEVAPSIZ BIRAKILMASI DÜŞÜNÜLMEZDİ'

 Son günlerde rejimin kimyasal silahlarla yaptığı bir saldırının ardından ABD ve Rusya’nın başını çektiği bir restleşmeye şahit olduk. Bu sabah erken saatlerde rejim hedeflerine yönelik sınırlı olduğu söylenen bir operasyon yapıldı. Bu gece uykusuz geçti, onu takip ettik. Rejimin daha önce yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması düşünelemezdi. Yapılan operasyonu doğru buluyorum.

'GİDİYOR GİTSİN'

 Olay sadece kimyasal değil. Konvensiyonel silahlarla bu insanların katbekat fazlası şehit edildi. 2011’de başlayan hadiselerden beri katledilen yüzbinlerce masum sivilin hesabını sorulmalı. Bay Kemal Hatay’a gidiyor herhalde, gitsin. Biz dalga geçmeyiz takdir de ederiz. Yeter ki gitsinler. Yanına hangi sanatçı almış bakmayız. Yeter ki yanına teröristleri almasın. Adalet çok güzel bir kavram ama adalet yürüyüşü yapayım derken yanına teröristleri alırsan onun adı adalet olmaz atalet olur.

'BİRAZ SONRA MACRON’LA GÖRÜŞECEĞİM'

 Bu sabah Sayın May ile görüştüm. Bu atılan adımın içeriğini kendileri ile görüştüm. Tabii Rusya – Amerika arasındaki sıkıntının da bir an önce barışa dönük çözüme kavuşmasında kendileri ile konuştum. Biraz sonra Macron ile de görüşeceğim. Burada tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum, kimyasalı ile konvensiyoneli ile kitle imha silahlarının her çeşidini masaya yatıralım. Suriye’de yaşanan son krizi yeni silahlara kaynak aktarmanın değil bu imkanları insanlığın yararına kullanmayı gündeme getirelim.

'GELİN SİLAHLARIN GELECEĞİNİ MASAYA YATIRALIM'

 Buradan şimdi tüm dünyaya bir çağrıda bulunuyorum: Gelin, kimyasalıyla, konvansiyoneliyle kitle imha silahlarının her çeşidinin ve mevcut silahların geleceğini masaya yatıralım. Gelin, Suriye’de yaşanan son krizi yeni nükleer ve konvansiyonel silahlanma projelerine dev kaynaklar aktarmanın değil bu imkanları tüm insanlığın hayrına kullanmanın vesilesi haline getirelim.

Erdoğan’dan boş tribün tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Başakşehir İlçe kongresinde de konuştu. Konuşmasında Başakşehir Futbol Kulübü’nün başarılarına değinen Erdoğan, tribünlerin boş olmasına tepki gösterdi; “Stadının tribünlerini doldurmadığınız sürece soru işaretim devam eder. O tribünleri gençliğin doldurması lazım. Buna var mıyız? Bu alanlarda olmadığımız sürece siyasette de zayıfsınız. Bunları halletmek lazım. Onun için kalkıp sadece belli şeyleri seyredemem derseniz olmaz.”

‘KUR’ ÇIKIŞI

Döviz kurundaki artışa da dikkat çeken Erdoğan, “Nasıl meyve veren ağaç taşlanırsa bizim iftihar tablomuzu çekemeyenler de çıkıyor. Dünyanın en kanlı terör örgütlerinin üzerimize salınmasıyla, kur silahıyla ekonomimizin hedef alınmasının sebebi budur. İstedikleri kadar kur silahı kullansınlar. Hiç birisinin bize tesiri olmaz.”

‘GİTMEK İSTEYENLER BUYURSUN GİTSİN’

Kongre öncesi Fatih Terim Stadyumu otoparkında kendisini karşılayanlara konuşan Erdoğan, “Paralel devlet nerede? Pensilvanya’da. Onunla beraber gitmek isteyenler buyursun gitsin. Bilet paralarını da veririz. Gitsinler. Bizim bu vatanda vatanını,milletini seven vatandaşlara; millete, kardeşler topluluğuna ihtiyacımız var. Karşımdaki topluluğu böyle görüyorum” dedi.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim