Gazete EmekAKP'nin Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sık sık ''Reis bizi Afrin'e götür'' sloganlarıyla kesildi. Erdoğan konuşmasının devamında: 'Şu an ihtiyaç yok. Karar verildiği anda yola revan oluruz' dedi.

Eğitimli asker kadrolarını Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’na gönderdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sefer görev emri bulunan yurttaşların da hazır olmasını istedi.

AKP’nin Kahramanmaraş kongresinde konuşan Erdoğan, Türkiye’nin ‘topyekun kıyam’a (TDK: İslam inancına göre, ölümden sonra yeniden dirilip ayağa kalkma) kalktığını söyledi: “Biz 780 bin kilometrede doğmadık ha, biz 18 milyon kilometrekareden 780 bin kilometrekareye düştük. Nereden nereye…”


Beş yıldır çok fazla saldırıya maruz kalındığını savunan Erdoğan, bıçağın kemiğe dayandığını belirterek şunları söyledi: “Bizi binlerce yıllık komşularından ayrılmaz bir parçamız olan coğrafyalardan koparmak istiyorlar bir terör koridoruyla. Bize yaptıkları saldırılar sakalımızı kesmeye benzer, biz onların kollarını kırarız haberleri yok. Kesilen sakal daha gür çıkar, giden kol geri gelmez.”

Konuşması sık sık “Reis bizi Afrin’e götür” sloganlarıyla kesilen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Böyle bir karar aldığımız anda hemen haberi veririz, önce şahsım sonra da milletim hep birlikte cepheye yürürüz. Şimdi eğitimli kadrolarımızı gönderiyoruz. Sefer görev emri olanlar bir defa öncelikle hazır olsunlar. Şu an ihtiyaç yok. Karar verildiği anda yola revan oluruz.” dedi.

Kaynak: Diken

Editör: TE Bilişim