Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, parti genel merkezinde yaptığı haftalık basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Partisinin çarşamba günü (20 Kasım) açıkladığı deklarasyon ile erken seçim konusuna dair konuşan parti sözcüsü, “AKP-MHP iktidarının azınlığa düştüğünü ve meşruiyetini yitirdiğini” iddia ederken; kayyum atamaları, gözaltı ve tutuklamalara dikkat çekti ve erken seçim çağrısını yineledi.

Çağrılarının parlamento içi muhalefet partilerinde karşılık bulmasının olumlu olduğunu ancak yeterli olmadığını dile getiren Kubilay, muhalefeti erken seçim için harekete geçmeye çağırdı.

“Bugün her şeyin sarayın tekeline alındığı ‘tek adam rejimi’ yerine Türkiye halklarının özgür iradesiyle oluşan demokratik, çoğulcu ve işlevli bir meclise ihtiyaç duyanlar, erken seçim talebini yüksek sesle dile getirmeli, kararlı bir iradeyle arkasında durmalıdır.
“HDP önümüzdeki günlerde hem erken seçim çağrısını toplumun gündemine taşımaya devam edecek bununla eş zamanlı olarak içine girdiği büyük konferans ve kongre süreciyle birlikte başlattığı örgütlenme hamlesini kesintisiz bir biçimde sürdürecektir. Başlattığı ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle örgütlenme ve toplumun içine kök salma çalışmalarını yoğunlaştıracaktır.”


Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim