Gazete EmekHDP'nin tutuklu bulunan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın görevi bırakmak istemesinin ardından HDP'de 2 kişinin Eş Genel Başkanlık için adı ön çıkıyor. 

Demirtaş, 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutulduğu Edirne Cezaevi’nden partisine Eş Genel Başkanlık görevini bırakmak istediğine ilişkin bir mektup gönderdi. Bugün Diyarbakır’da Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay’ın okuyacağı mektupta Demirtaş, cezaevinde bulunması dolayısıyla partisinin “elini rahatlatmak” ve “daha rahat çalışma yapmasını sağlamak” için görevi bıraktığını duyuracak.

Hafta başında partinin yetkili organlarına gönderilen bu mektup, MYK üyelerinin ve milletvekillerinin katılacağı basın toplantısında duyurulacak. Mektubun parti organlarına ulaşmasının ardından HDP’de Demirtaş’ın yerine geçecek isim de tartışılmaya başlandı.

Bilgen ve Baydemir'in isimleri öne çıkıyor


Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın yerine geçmesi olası isimler olarak Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Diyarbakır eski Belediye Başkanı, Urfa Milletvekili Osman Baydemir'in isimleri öne çıktı. Cezaevinde bulunduğu için Grup Başkanvekilliğini Ahmet Yıldırım’a devreden İdris Baluken’in ismi de Eş Genel Başkan adayları arasında geçiyor. Ancak Baluken'in tahliyesinin mümkün görünmediği düşüncesiyle bu olasılığın zayıf olduğu ifade ediliyor.

"Kemalbay da bırakıyor" iddiası

Selahattin Demirtaş’ın Eş Genel Başkanlığa yeniden aday olmayacağını parti yönetimine iletilmesinin ardından Figen Yüksekdağ'ın yerine seçilen Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay’ın da görevi bırakacağı öne sürüldü. Kemalbay’ın yerine geçmesi planlanan ismin ise henüz netleşmediği öğrenildi.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim