Gazete Emek- Ankara’da Newroz kutlamalarının adresi bu yıl da Kolej Meydanı oldu. Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri ve HDP Ankara İl Örgütü’nün “Faşizme karşı Birlik ve Mücadele Mitingi” adıyla düzenlediği mitingde konuşan HDP milletvekili ve Çankaya Belediyesi başkan adayı Filiz Kerestecioğlu AKP’nin devlet imkanları ile seçim çalışması yürütmesine ve HDP’ye yönelik engellemelere tepki gösterdi.


Kerestecioğlu, “İstanbul’da AKP’nin mitingi var, ulaşım ücretsiz. Vapurlar ve bütün kamu binaları da AKP afişleri ile donatılıyor. Ankara’nın girişinden itibaren tek bir direk var mı Erdoğan’ın resmi olmayan. İnsan birazcık çekinir, biraz hakkaniyet duygusuna sahip olur ve direklerin birini de boş bırakır” diye konuştu.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri adına ortak açıklama yapan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün de “Rant ve baskı rejimini ayakta tutmak için ülkenin kaynakları açık ve örtülü ödeneklerle heba edilmektedir. Büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. On altı yıllık iktidarın bizleri getirdiği nokta soğana muhtaç etmek oldu. Krizin faturasını toplum olarak ödemeyi reddetmeliyiz. Krizin faturasını, krizi yaratanlar ödemelidir” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim