Gazete Emek- Son ilan edilen KHK'lerden sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den twitter üzerinden eleştiriler gelmişti. Gül'ün bu açıklamalarına Erdoğan da cevap vererek Gül'ü eleştirmişti. Gül de Erdoğan'ın kendisine yönelik açıklamalarına sessiz kalmadı. 

Gül, 15 Temmuz darbe girişimi ve devamındaki terör eylemlerinin bastırılmasında yer alan sivillere yargı zırhı veren KHK hakkında belirttiği görüşlerine gelen tepkileri değerlendirdi.

Gül, olağanüstü hal (OHAL) uygulaması kapsamında çıkartılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) geçen 'Bir vatandaş, terör eylemlerini ve devamı niteliğindeki eylemleri bastırmak için harekete geçerse… yargılanmaz' ifadeleri hakkında endişelerini getirdikten sonra AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelttiği eleştirilere dair konuştu.

Gül, şöyle konuştu:

"Birçok saygı duyduğumuz hukukçular bu şekilde açıklamalarda bulundu. Oraya buraya çekmenin bir anlamı yok. Hayatımı hizmet ederek geçirmiş birisiyim. Önemli konuşmalarda görüşlerimi halkla paylaşacağım. Bunun arkasında bir mesele aramanın hiçbir gereği olmadığını kanaatindeyim."

Erdoğan, Gül'e verdiği cevapta şunları söylemişti


"Bu düzenlemenin neyle ilgili olduğu belli. Bundan önce de bu ifadenin yer aldığı 4 ayrı KHK düzenlemesi yapıldı. Onların hiçbirine dair bugüne kadar kimse ses çıkarmadı. Şimdi bu son KHK’yı birileri köpürtmeye başladı. Oysa dediğim gibi, bu sadece 15 Temmuz’u kapsayan bir olaydır. Bunun dışında hiçbir şey söz konusu değil.Geçmiş Cumhurbaşkanı’mızın da bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir. 
Kaynak Yeniçağ: Erdoğan'dan Abdullah Gül'e KHK cevabı 

Editör: TE Bilişim