Gazete Emek- Milletvekilliği düşürüldükten sonra yargılandığı davada 22 yıl 3 hapis cezası verilerek tutuklanan eski HDP milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, aralarında ünlü dil bilimci Noam Chomsky, eski İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn, İngiliz oyuncu Maxine Peake gibi pek çok isme teşekkürlerini iletti.

21 Aralık'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Leyla Güven, Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi'nden avukatları aracılığıyla İngiltere Dışişleri Bakanlığı’na mektup gönderen imzacılara yazdığı mesajda "Bugün yaşadığımız haksız tutuklukla ilgili dayanışmanız da beni çok mutlu etti" dedi.

‘’ULUSLARARASI DAYANIŞMANIN GÜCÜNE İNANIYORUM’’

Avukatlarının verdiği bilgiye göre pandemi nedeniyle 14 günlük karantina koğuşunda tek başına kalan Leyla Güven'in teşekkür mesajı şöyle:

"Geçmişten bu yana siz dostların dayanışması benim için hep çok önemli ve anlamlı oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu 84 işçiyi yasağa rağmen işten çıkardı

200 gün süren açlık grevi eylemim sırasında da bu desteğinizi esirgemediniz. Bugün yaşadığım haksız tutuklulukla ilgili dayanışmanız da beni çok mutlu etti. Uluslararası dayanışmanın gücüne inanıyorum. Bulunduğum her yerde mücadelemi var gücümle sürdüreceğim ve özgürlüğe hep beraber adım adım yaklaştığımızdan şüphem yok. Yeni yılın bu umutlarımızın daha da güçleneceği gelişmelere vesile olmasını diliyorum. Dayanışmayla."

NE OLMUŞTU?

Yazar Noam Chomsky ve eski İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn'in de aralarında bulunduğu bir grup aydın, siyasetçi ve sendikacı, DTK Eş Başkanı Leyla Güven için İngiltere Dışişleri Bakanı Raab'a mektup yazdı.

İbo Show'da Ahmet Kaya'nın şarkısını söyleyen Seda Sayan'a Twitter kullanıcılarından eleştiri yağdı!

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'a yazılan mektupta "'Bir NATO müttefiki ve Avrupa Konseyi üyesi olan Türkiye ile ilişkilerinizi makamınızın gerektirdiği gibi kullanmanızı, Güven'in derhal serbest bırakılmasını sağlamak ve demokrasi üzerindeki devam eden baskılar konusundaki derin endişelerinizi dile getirmek için kullanmanızı tavsiye ediyoruz" dedi.

Mektuba imza atan isimler:

Kaynak:T24

Editör: TE Bilişim