Gazete Emek- HDP ile Kürt partileri arasında 24 Haziran'da gerçekleşmeyen ittifakın, yerel seçimlerde gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak edilen konular arasında. HAK-PAR, 'HDP’yle yapılabilecek olası bir ittifaka sıcak bakmadığını' açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Kendimizi de Kentimizi de Bizler Yöneteceğiz” başlığıyla Diyarbakır’da düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda Kürt partileriyle ittifak konusu öne çıktı. Çalıştayda konuşan parti yetkilileri ve eski milletvekilleri, HDP ile Kürt partileri arasında diyaloğun gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.


 Çalıştayın ertesi günü, Türkiye’de Mart 2019’da yapılacak seçimlerle ilgili HDP’li yöneticiler ile çeşitli Kürt parti temsilcileri bir araya gelerek, 4 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. HAK-PAR ve HÜDA PAR ise yerel seçimlerle ilgili gerçekleşen toplantıya katılmadı.

K24’e konuşan HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karakoç, HDP’nin davetini geri çevirdiklerini belirterek, “HDP’nin bugüne ilişkin çözüm önerileri, siyaset tarzı ve politikaları bizim politikamızla uyuşmuyor. HDP’nin Kürt sorunuyla ilgili öne sürdüğü şeyleri doğru bulmuyoruz. Bu yüzden HDP’yle müzakere yapmayacağımızı söyledik ve davetlerini kabul etmedik.” açıklaması yaptı.

İttifak görüşmelerine davet edilmediklerini dile getiren HÜDAPAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zekeriya Yapıcıoğlu ise, “Yerel seçimlere parti olarak katılma niyetindeyiz. Eğer bir ittifak gerçekleşir ya da bu anlamda bize herhangi bir teklif gelirse bunu parti yöneticilerimizle tartışırız. Eğer mümkün olursa bu gerçekleşebilir. Bu ittifak gerçekleşmezse, biz de parti olarak seçimlere katılırız.” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim