Gazete Emek-2019 Seçimlerine yaklaştıkça tartışmalar ve öngörüler de çok sıklaşmaya başladı. Rudaw, televizyonu, 2019 seçimlerini Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Refik karakoç ve Optimar Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Başkanı Hilmi Taşdemir'le konuştu. HAK-PAR Başkanı Karakoç, "Eğer Kürt halkı sandığa gitmeseydi AKP bugün iktidarda olmazdı" dedi. 

 
Türkiye basınında yer alan haberlerde, AKPnin önümüzdeki Türkiye seçimlerinde yeni bir yol haritası çizerek, rakiplerine karşı daha yumuşak bir dil kullanacağı belirtildi.
 
AKP'nin, Kürt sorununa ilişkin ise toplumsal barışı sağlamaya yönelik girişimde bulunacağı iddia edildi. 
 
Anket firmaları, AKP'nin yeni yol haritasının seçmenlere olumlu yansıyacağını ön görüyor.
 
Rûdaw’a konuşan Optimar Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, geçen hafta 26 ilde 1547 kişiyle yaptıkları ankete değinerek, “AK Parti yüzde 50.6, CHP yüzde 23.3, MHP yüzde 9.9, HDP yüzde 7.8, İP yüzde 6.4 oranında oy alıyor” dedi.
 
Hilmi Daşdemir, “Oranlara baktığımızda ise AK Parti’nin birçok kesimi kucaklaması halinde oy oranını yükseltebilir” diye konuştu.
 

HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karakoç ise, şunları söyledi:
 
“Eğer AKP bugünden sonra politikasını değiştirmezse bu kadar oy da alamaz. Şu anda iktidarda olmasının nedeni de Kürtlerin oylarıdır. Eğer Kürt halkı sandığa gitmeseydi, AKP şu anda iktidar olmazdı.”
 
Türkiye, 2019 yılının Mart ayında belediye, Kasım ayında ise parlamento ve başkanlık seçimini yapma kararı aldı.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim