Gazete Emek- HDP seçim kampanyasını 26 Mayıs’ta başlatacak. İki koldan yürütülecek kampanyanın ilk mitingleri eş zamanlı Edirne ve Ardahan olacak. HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Türkiye’nin batı ucu Edirne’de, Pervin Buldan ise doğu ucu Ardahan’da olacak.

24 Haziran seçimleri için beyannamesini kamuoyu ile paylaşan HDP, seçim kampanyasının programını da oluşturdu. İki koldan yürütülecek olan ve yaklaşık 1 ay sürecek kampanyanın ilk mitingleri eş zamanlı olarak Edirne ile Ardahan’da yapılacak.

HDP EŞ Başkanı Pervin Buldan’ın verdiği bilgiye göre, milletvekili aday listesinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edileceği 21 Mayıs’tan bir gün sonra aday tanıtım toplantısı düzenlenecek. Milletvekili adayları 23 Mayıs’ta seçim bölgelerine gidecek. Adaylar için seçim bölgelerinde coşkulu karşılamalar yapılması planlanıyor.

İKİ EŞBAŞKAN TÜRKİYE’NİN İKİ AYRI UCUNDA

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli kampanyaya 26 Mayıs’ta başlayacak. İki koldan yürütülecek çalışmada iki eş başkan Türkiye’nin iki ayrı ucunda olacak. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Türkiye’nin doğu ucu Ardahan’da, HDP Eş Başkanı Sezai Temelli Türkiye’nin batı ucu Edirne’de olacak. Edirne HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Dmeirtaş’ın yaklaşık 1.5 yıldır tutuklu bulunduğu il olması açısından önem taşıyor. Bu iki ilde aynı gün eş zamanlı miting düzenlenecek. Kampanya boyunca miting ve halkla buluşma programları iki koldan devam edecek. Eş başkanlar da mitingler için doğudan batıya sürekli yer değiştirecek. İki eş başkanın yapacağı mitingler 23 hazirana kadar devam edecek.

’59 MİLYONUN OYUNA TALİBİZ’

26 Mayıs-14 Haziran arasında çok yoğun bir kampanya yürüteceklerini anlatan Buldan, “Yürüteceğimiz kampanya ile Türkiye halkları ile buluşacağız. Türkiye halklarının yüreğine dokunmanın, ellerini tutmanın her yönetimini deneyeceğiz. Ramazan ayına girdik. Çok daha fazla enerji gerekecek. Ama bu seçimin önemini de dikkate alarak herkesi coşku, heyecan ve kararlıkla yanlarımızda olmaya davet ediyoruz. Biz Türkiye’de 59 milyonun oyuna talibiz” dedi.

‘KADIN İTTİFAKI KURACAĞIZ’

Mitinglerin yanı sıra özgün bazı programlar ile özellikle kadın programları da yapılacak. İstanbul ve Van başta olmak üzere yapılacak kadın etkinlikleriyle ilgili Buldan, “Biz aynı zamanda bir de kadın ittifakı talep ettik. Tüm kadınlara ulaşmanın yol ve yönetmelerini arayıp bulacağız. Kadın seçmenlere buluşmalarımızda mesajlarımızı verip oylarına talip olduğumuzu söyleyeceğiz” dedi.


KÜRT İTTİFAKINDA SONA GELİNDİ, AÇIKLAMA BEKLENİYOR

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Kürt partileri arasındaki ittifak görüşmelerinin de sona geldiğini birkaç güne açıklamaların yapılacağını söyledi. Buldan, “Kürdistani partilerin özellikle bölgede yaptığımız görüşmelerde Kürt halkının ulusal birliği başta olmak üzere birlik ve beraberliğinin sağlanması inancını herkes ifade ediyor. 24 Haziran seçimleri de buna vesile olacak. 1-2 parti bunun dışında yer almayı tercih etti. Biz de buna saygı duyarız elbette. Onun dışında tüm partilerin HDP’yi destekleyeceğine dair Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceğine dair görüşmelerimiz oldu. Birkaç gün içinde bu açıklamalar yapılarak bir Kürt ittifakı anlamında gelişmeler paylaşılacaktır” dedi.

HÜDA PAR bu ittifak dışında kalacak partilerden biri olacak.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim