Gazete Emek- HDP, 31 Mart seçimlerinde kazandığı 69 belediyenin 24’üne kayyum atanmasının ardından, dün sine-i millet kararını görüşmek için Ankara’da toplandı. HDP’nin bileşenleriyle yaptığı toplantıda Meclis ve belediyelerden çekilmeme yönünde görüş ortaya çıktı.

HDP eş başkanları tarafından yapılan açıklamalarda ise erken seçim çağrısı yapıldı.

Rûdaw’a konuşan Sezai Temelli, “Biz hazırız 31 Mart’ta bunun fragmanını gösterdik. Toplum hazır, herkesin beklentisi bu yönde. Türkiye artık seçim sathı mahaline girmiştir” ifadelerini kullandı.

HDP’de sine-i millet tartışmaları eski milletvekili ve belediye başkanı Sırrı Sakık’ın 13 Kasım’da Twitter hesabından yaptığı açıklamayla gündeme gelmişti.

"Belediyelerde bu imkan kalmamış"

Sakık, “HDP’li belediyelere kayyum rutinleşip ve normalleşirken kendine demokrat(!) diyen hiç bir kesimden ve şahıstan bir beklentim yok. Ancak HDP’den beklentim yereldeki bu çıkmazdan kurtulmasıdır. Şahsi fikrim kalan belediyelerin hep birlikte çekilmesidir” açıklamasında bulunmuştu.

Sakık HDP'nin son kararına ilişkin de açıklama yaptı. Sakık yaptığı açıklamada, “Yaptığım açıklamanın ardından bu toplantı gerçekleşti. Demokratik siyaseti dışlamıyoruz. Meclis görevini yapsın. Ancak belediyelerde bu imkan kalmamış” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim