Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli seçim çalışmaları kapsamında gittiği Siirt'te Abdullah Gül'ün aday olmayacağına dair açıklamasını değerlendirdi. 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarıyla ilgili, "Bugün Sayın Gül açıklama yapmış. 'Aday olmayacağım.' Neden? Çünkü herkes bir araya gelmemiş. Oldu beyim, sen buyuracaksın, biz bir araya geleceğiz, irademizi sana ipotek edeceğiz. Senin cesaretin yok mu? Çık aday ol." dedi.

Temelli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 24 Haziran'daki seçimlere ilişkin, Maslak'taki ofisinde gazetecilere yaptığı açıklamaya da değinerek, şöyle konuştu:

"Bugün Sayın Gül açıklama yapmış. 'Aday olmayacağım.' Neden? Çünkü herkes bir araya gelmemiş. Oldu beyim, sen buyuracaksın, biz bir araya geleceğiz, irademizi sana ipotek edeceğiz. Senin cesaretin yok mu? Çık aday ol. Neden 'Herkes bir araya gelsin.' diyorsun, çünkü senin bir programın yok, senin savunabileceğin demokrasi konusuna atacak bir adımın yok. O yüzden diyorsun ki, 'Ancak herkes bir araya gelirse ben aday olurum.' Ne güzel, bunu kim istemez. Aslolan mücadeledir, halkla beraber siyaset yapmaktır. Pazarlıklar üzerinden çıkacak bir adayın zaten hiçbir şansı olmaz. Biz dedik ki; herkes kendi adayıyla, kendi sözüyle gelsin. Muhalefet, ulaşabileceği en geniş muhalefet cephesine ulaşsın. Bu şekilde bu sarayın, cumhur ittifakına son verebiliriz. Bunlardan kurtulmamız ancak ve ancak mücadelenin genişlemesiyledir. Şimdi bunu başarabiliriz. Kimseye muhtaç değiliz. Bizim gücümüz, tarihimiz, yarınlara dair umudumuz var. İşte bu umudu yarınlara taşımanın yolu 7 gün 24 saat çalışmaktan geçiyor."

Temelli'ye HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ve eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da eşlik etti.

SEÇİM STARTI MARDİN'DE VERİLDİ

HDP'nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli seçim çalışmalarının startını ise dün Mardin'de verdi. Temelli, Nusaybin ve Kızıltepe'de halk ile bir araya geldi. 


Temelli'ni esnaf ve vatandaşları ziyaretinden sonra ilçeden ayrılacağı sırada grup içerisinde bir kişinin slogan attığı gerekçesiyle polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şahsın beklemesi için bir süre bekleyen Temelli daha sonra yaptığı açıklamada, Demokratik siyaset yolunda mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Temelli şöyle konuştu:
"Biz demokratik siyaset yolunda mücadelemize devam edeceğiz. 24 Haziran'a kadar demokratik siyaset mücadelemizle bu zihniyeti sandığa gömeceğiz. Asla provokasyonlara gelmeyeceğiz. Tüm Türkiye'ye bu yaşadığımızı teşhir edeceğiz. Bu iktidarın aczidir. Buradaki bu kadar barışçıl bir eylemi bile tahammülsüzlükle karşılamakta bu halkı bu kitleyi provoke etmektedirler. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Sandıkta gereken cevabı kendilerine vereceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim