Gazete Emek-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara'dan İstanbul'a yapılan 'Adalet Yürüyüşü'ne bir  destek de HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'dan geldi. 

HDP İstanbul İl Örgütü'nün Okmeydanı'nda verdiği iftarda konuşan Kemalbay 'Adalet Yürüyüşünün geç kalmış ama değerli bir  adım olduğunu belirterek, “Bu gün bu mücadeleye Adalet Yürüyüşü ile katkı sağlamaya başladılar. Adalet herkes için istenirse güzeldir. Suyun mermeri delme gücü miktarında değil sabrındadır. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi. 


Kemalbay“Bizler özgürlükler için mücadele edenleriz. Birbirimizin hakları için mücadele ediyoruz. Buna rağmen bu gün önümüz Türkiye egemen güçleri tarafından kesiliyor” dedi.

Partisinin yok sayılmaya çalışıldığını kaydeden Kemalbay, “Bizim Türkiye’de gerçek bir rol oynamamız, geleceği için umut olmamız bu baskıların nedenini oluşturuyor. Her şeye rağmen bu duruşumuzu koruyoruz. Türkiye halklarının geleceği için bu ısrarlı mücadeleyi geleceğe taşımak sorumluluğumuzdur.


Bu güne kadar AKP-Saray politikaları bize şunu gösterdi. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Bizler şimdi bir darbeler silsilesini yaşıyoruz. Biz darbe sürecine karşı mücadele ediyoruz. Şimdi bu yaşadıklarımızdan sonra toplum da “artık yeter” diyor. Yaşananlara karşı halklarımızın direnci sürüyor." dedi. 

Kaynak:Sendika
 

Editör: TE Bilişim