Gazete Emek-Son 3 gündür HDP'ye yönelik gözaltı operasyonlarında 140 kişi gözaltına alındı. Son olarak ise Batman HDP İl Eş Başkanları gözaltına alındı. 

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran yaşanan gözaltılara tepki gösterdi. 

Başaran, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


Son üç gündür Türkiye genelinde parti yöneticilerimiz ve üyelerimize yönelik saldırılar sonucunda 140 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan Batman İl Eş Başkanımız Nizamettin Toğuç’tan bir gün sonra, aralarında Batman İl Eş Başkanımız Berivan Helen Işık’ın da bulunduğu üç arkadaşımız darp edilerek gözaltına alınmıştır. 

Hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin var olduğu, yargı mekanizmasının doğru işlediği hiçbir ülkede ‘olası eylemleri engellemek’ bahanesiyle insanlar gözaltına alınmaz veya yapmadıkları eylemler üzerinden siyasetçilere suç atfedilmez. Türkiye’de ise bunların hepsi yapılır. 

AKP-MHP Koalisyonu, muhalifleri susturmak ve bastırmak, demokratik ve toplumsal muhalefeti sindirmek için her türlü hukuksuzluğu kullanmakta, her türlü usulsüzlüğü yapmaktadır. İktidarlarını korumak ve devam ettirmek, ekonomik krizle sallanmaya başlayan koltuklarını muhafaza etmek ve bu krizi örtmek amacıyla, bir kez daha bir gözaltı dalgasını başlattıkları açıktır. Bu gözaltı dalgası ile bizleri yıldıracaklarını veya sindireceklerini sananlar, 24 Haziran seçim sonuçlarına tekrar bakmalıdır. 

HDP’yi gayri meşru ilan eden anlayışın, partimizi her türlü hukuksuzluğu kullanarak demokratik siyasetten tasfiye etmeye çabalayan yaklaşımın kendisi demokratik meşruiyeti olmayan seçim sonuçları ile iktidarını sürdürmektedir. 

Bizler meşruiyetimizi AKP Genel Başkanı’ndan değil, halkımızdan ve haklılığımızdan alıyoruz. Oyları ve destekleri ile HDP’yi parlamentoya taşıyan 6 milyona yakın yurttaşımız ve oy vermese de HDP ile dayanışmasını sürdüren ve gönül vermiş olan yurttaşlarımız bu iktidarın anlayışına karşı ortak mücadelemizin de ana taşıyıcılarıdır. 

Gözaltı ve tutuklamalar ile bizleri durdurmak hevesi sonuç alamayacaktır. Haksız ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır. 

Toplumun her kesimi ve herkes için demokratik bir ülke inşa edene kadar demokratik mücadelemize ve direnişimize devam etme konusunda kararlı olduğumuzu ve vicdan sahibi her yurttaşımızı dayanışmaya çağırdığımızı bir kez daha vurguluyoruz. 
 

Editör: TE Bilişim