Gazeteemek- Referandum propaganda süreci boyunca başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, hükümet yetkilileri çıktıkları her mitingte, "İmralı 'hayır' diyor, Kandil 'hayır' diyor, FETÖ 'hayır' diyor" gibi söylemleri kullandı. HDP'den Erdoğan ve AKP'lilerin bu sözlerine tepki geldi. 


HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde  “Sayın Cumhurbaşkanının beyanları, İmralı’da bulunan Sayın Abdullah Öcalan ile hangi tarihte ve kiminle yaptığı görüşmeye dayanmaktadır?” sorusunu yöneltti. 


Anayasa’nın 98 ve TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99. maddeleri gereğince Başbakan Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenen önergede HDP’li Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Mart 2017 tarihinde İstanbul Sancaktepe’de, 27 Mart 2017 tarihinde 4. TÜGVA Gençlik Buluşmasında, 30 Mart 2017 tarihinde Mardin’de yapmış olduğu konuşmalarda “İmralı Hayır diyor” açıklamaları yaptığını hatırlattı.

Öcalan ile bir görüşme mi oldu


 
Cumhurbaşkanının bu tarihler dışında farklı yerlerde de benzer açıklamalarda bulunduğunu belirterek, “İmralı’da bulunan Sayın Abdullah Öcalan’a kamuoyunda bilinen en son ziyaret 11 Eylül 2016 tarihinde kardeşi Mehmet Öcalan tarafından yapılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanının yapmış olduğu beyanlar aşağıdaki sorunun cevaplanmasını elzem kılmıştır: Sayın Cumhurbaşkanının beyanları, İmralı’da bulunan Sayın Abdullah Öcalan ile hangi tarihte ve kiminle yaptığı görüşmeye dayanmaktadır?” diye sordu. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim