Gazete Emek-CHP Miletvekilli Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına HDP'den de ilk tepki Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu'dan geldi. 

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, tutuklamanın “muhalefeti baskılamak adına alınmış bir karar” olduğunu dile getirdi.

Dihaber’e açıklamalarda bulunan Kerestecioğlu, karara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Gerçekten aslında yargının yeni suçlar yarattığı ve bağımsız olmadığının tamamen ortaya çıktığı kararlardan birisi bu. Daha önce de ifade etmiştik, tutuklu milletvekillerimiz için söylediğimiz çok şey var, bunun sınırlarının kalmayacağını da ifade etmiştik. Ancak bu karar çok ağır ve telafisi zor bir karar. Bütün Türkiye gözaltında ya da tutuklu durumda zaten. Milletvekillerinin başına bunun gelmesi, yasama faaliyetlerinin engellenmesi de bir başka açı. Bir an önce demokratik siyasete dönülmeli. Bu yol, yol değil. Vekiller tutuklu yargılanmamalıdır. Yargının bağımsız olduğu, insanların adalete ulaşabileceği bir döneme geçmemiz gerekiyor. Bugün bunları yapanların kendilerinin de adalete ihtiyacı olduğu dönemler olacak. O zaman ne yapacaklarını bilemeyecekler. Bütün muhalefeti baskılamak için alınmış karardır.

Editör: TE Bilişim