GazeteemekHDP Kayyum atandıktan sonra tutuklanarak cezaevlerine giren DBP'li Belediye Eş Başkanlarına yönelik hak ihllalerini meclise taşıdı.

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan ve Hizan Belediyesi Eş Başkanı İhsan Uğur'un cezaevlerinde hasta olmalarına rağmen tedavi edilmediklerini belirtti.

Irgat, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları ifade etti; 


 

"1- Hizan Belediyesi eş başkanı sayın İhsan Uğur’un Elazığ T Tipi Cezaevi’ne göz tedavisi için yaptığı başvuruya neden 3 ay gibi uzun bir sürede cevap verilmemiştir? Bu süre zarfında sayın Uğur’un yaşadığı veya yaşama riski olan sağlık durumundaki gerilemelerin telafisi ne şekilde giderilecektir?

2- Halkın oylarıyla belediye başkanlığına seçilmiş bir siyasetçiye neden kelepçeli şekilde muayene dayatılmıştır? Esas olan hasta tutuklu ve hükümlülerin tedavileri ise, bu dayatma neden sürekli olarak ortaya çıkmaktadır. Bu konuda bakanlığınızın şartların insani hale getirilmesi yönünde bir çaba ve çalışması var mıdır?

3- Bitlis Belediyesi eş başkanı sayın Hüseyin Olan ile Hizan Belediyesi eş başkanı İhsan Uğur’un tek kişilik hücrede tutulmalarının sebebi nedir? 

4- Sayın belediye başkanlarına neden TV, Radyo, gazete, dergi ve kitap gibi iletişim, kültür araçları sağlanmamaktadır? Bu engellemelerin gerçekleşmesi için talimatınız mı vardır yoksa söz-konusu uygulamalar cezaevi yönetiminin keyfi kararları sonucu mudur?


5- Elazığ T Tipi ceza infaz kurumunun keyfi karar ve uygulamaları ile ilgili herhangi bir soruşturma açılacak mıdır?"

Editör: TE Bilişim