Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Demirtaş için "terörist" ifadesini kullanmasına kamuoyundan ciddi tepkiler geldi. Demirtaş'ın Eş Genel Başkanı olduğu HDP'de açıklama yaptı. 

HDP Merkez Yürütme Kurulu, G-20 Zirvesi için gittiği Almanya'da, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "terörist" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a  cevap verdi.  HDP açıklamasında "Selahattin Demirtaş terörist değil, HDP'nin Eş Genel Başkanı ve milyonların iradesidir. Milletvekilidir. Cumhurbaşkanlığı'na aday olmuş onurlu bir kişidir. Mücadelesi ve fikirleriyle Türkiye'de yaşayan halkların gönlünde ve zihninde yer etmiş, umut olmuş bir insandır ve siyasetçidir." denildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleriyle  sürmekta olan davalara ve yargıya açıkça müdahale etmekte olduğununun vurgulandığı  MYK açıklamasında "Bir Cumhurbaşkanı'nın bu şekilde konuşması asla kabul edilebilir değildir. Erdoğan'ın bu ifadesini en sert biçimde kınıyoruz, protesto ediyoruz. Tarih kimin terörist olduğunu gösterecektir." denildi. Twitter üzerinden de Erdoğan'ın sözlerinden sonra Demirtaş'a kitlesel bir destek geldi. #DemirtaşBizleriz tagı ile açılan kampanya büyük ses getirdi ve birinci sıraya yükseldi. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim