Gazete EmekHDP Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, BBP Genel Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Mustafa Destici'ye "Yazıcıoglu'nun mirası ile milletvekili ol, duruşmada eşi ve kardeşinin tepkisine kulak tıka!" dedi.

Bilgen sosyal medya hesabı Twitter'dan, Destici'nin TBMM Genel Kurulu'nda söylediği "HDP’nin hazineden para alması haramdır" sözlerine yanıt verdi. Bilgen, Destici'ye "Yazıcıoglu'nun mirası ile milletvekili ol, duruşmada eşi ve kardeşinin tepkisine kulak tıka!" yanıtını verdi. 

Meclis Genel Kurulu’nda dün görüşülen 2019 yılı bütçesinin tümü üzerinde şahsı adına söz alan diyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “PKK’nın siyasi uzantısı” tanımlamasında bulunduğu HDP’ye hazineden para yardımı yapılmasına dair "Biz 2019 bütçesinin 5 katından fazlasını otuz beş yıldır Kandil uzantılarıyla mücadele uğruna dağlara gömüyoruz ve hâlâ hiç ders almamış gibi, bugün benim konuşmamı protesto etmek için salonu terk eden PKK'nın siyasi uzantılarına hazineden vermeye devam ediyoruz. Bir kere, bu, vallahi de haramdır billahi de haramdır ve bu harama da hiç kimsenin ortak olmaması gerekir'' ifadelerini kullanmıştı. 

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili dönemin Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in yargılandığı davanın 26 Ekim’de görülen duruşmasında Yazıcıoğlu'nun eşi, BBP lideri Destici'nin üzerine yürümüş, Yazıcıoğlu'nun ağabeyi de Destici'ye "Ahlaksız herif, buraya ne yüzle geliyorsun" sözleriyle tepki göstermişti.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim