Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler, 'Muhalefetteki tüm kesimlerle yan yana durmaya, işbirliği halinde olmaya hazırız' dedi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken, partiler arası ittifak, destek ve aday tartışması da yoğunlaştı. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Bölge'de ve batıda yürüteceği stratejiye ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler, seçim hazırlıkları, ittifak ve dayanışmaya ilişkin tutumları hakkında açıklamalarda bulundu.

'KAYYUMLAR ADETA SÖMÜRGE VALİSİ GÖREVİ YÜRÜTTÜ'

Özsökmenler, "Kayyum atanan belediyelerde, belediyenin malının, mülkünün talan edilmesiyle karşı karşıyayız. Kayyumlar Kürdistan'da yeniden tekçi, merkeziyetçi düzene bağlanmasını sağlayacak asimilasyoncu, gaspçı politikayla, adeta sömürge valisi görevi yürütüyorlar" dedi.

'HALKIMIZ SANDIKTA CEVABINI VERECEKTİR'

AKP'nin adayları arasında kayyumlar olduğunu hatırlatan Özsökmenler, "Halk bu politikaya karşı öfkelidir. Halkımız, talancı, sömürgeci, politikaya sandıkta cevap verecektir" diye konuştu.

'FARKLI İTTİFAK BİÇİMLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR VAR'

Kürt illerinde faaliyeti bulunan partilerle yapılan görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Özsökmenler, kayyımların elindeki belediyeleri almayı ve daha fazlasını katmayı amaçladıklarını söyledi. Özsökmenler, her yerelin özgünlüğüne göre, farklı ittifak biçimleri için çalışmalar olduğu kaydetti.

'MUHALEFETLE YANYANA DURMAYA HAZIRIZ'

"24 Haziran'da aslında genel ittifak ilkelerimizi tespit etmiştik" diye devam eden Özsökmenler, MHP-AKP kliğini geriletmenin batıda temel hedefleri olduğunu vurguladı. Özsökmenler, "Muhalefet cephesinde olan tüm kesimlerle yan yana durmaya, iş birliği halinde olmaya hazırız. Bu da her yerelde farklıdır. Bazı yerellerde Saadet Partisi daha etkindir, bazı yerellerde CHP" diye belirtti.

'DESTEK İSTİYORSANIZ DEĞERLERİMİZE SAYGILI OLUN'

Bazı il ve ilçelerde kendilerinden istenilen desteğe ilişkin de konuşan Özsökmenler, sözlerine şöyle devam etti:

"Muhalefetin, Kürtlerin değerlerine saygılı adaylar gösterilmesi önemli. Milliyetçi, savaştan, şiddetten yana, yolsuzluğa bulaşmış kişiler hangi partiden aday olursa olsunlar desteklemeyiz. Desteklersek kendi paradigmamızın inkarı anlamına gelir. Bu yüzden tüm siyasi partileri uyarıyoruz; destek istiyorsanız bu değerlere saygılı, değerleri kendinde simgeleştirmiş adayları gösterin. Sanıyorum, önümüzdeki günlerde bazı şeyler netleşecek. Bizim dışımızda diğer partilerde, AKP-MHP kliğine karşı kimi çabalar içinde olduğunu görüyoruz. Ortaklaşmasını diliyoruz ve bunun içinde çaba gösteriyoruz."

'BATIDA İDDİALIYIZ'

Özsökmenler, HDP'nin batıdaki kentlerde iddialı olduğunu da belirterek, şunları söyledi:

"İstanbul'da, 100-150 civarında Belediye Meclis Üyesi kazanmamız mümkün. Konya'nın Cihanbeyli Belediyesi'ni alabiliriz. Kocaeli ve İzmir'de ama özellikle Çukurova'da iddialı olduğumuz bölgeler var. Mersin'de, Akdeniz Belediyesi'ne kardeş gelsin istiyoruz. Adana'da bir belediye almayı hedefliyoruz. Bizim esas ittifak gücümüz muhalif, toplumsal sendikalar, siyasi partilerdir. Her yerelde biraz da matematiğin dilini konuşturmak lazım. Bu noktada il ve ilçelerimiz kendi bölgelerindeki siyasi partilerle görüşüyor ve o bölgede siyasi partiler bizleri ziyaret ediyor." 

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim