Gazete Emek- Açıklamada, “Saray rejimi bir kez daha halka ve halk iradesine düşmanlığını gösterdi. İktidar halka yaptığı bu düşmanlığın hesabını er geç verecek, halkımız saldırılara boyun eğmeyecektir” denildi.

Sancar: Kayyum Kürt düşmanlığının en açık örneğidir

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin yönetimindeki beş belediyeye kayyum atanması ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Sancar, “Darbe söylentilerini yayarak kendilerinden bir mağdur yaratmaya çalışıyorlar. İktidar beş belediyemize daha kayyım atadı, yani bir darbe yaptı. Kayyım Kürt düşmanlığının en sert, en açık örneğidir” diyerek tepkisini gösterdi.

Kayyum uygulamasının partisinin mücadele kararlılığını artırmaktan başka bir sonuç doğurmayacağını belirten Sancar, “Bütün dünya biliyor ki HDP baskılara boyun eğmez, Kürt halkı baskılardan korkmaz, baskılar karşısında sinmez” diye vurguladı.

Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidar, diğer demokrasi alanlarını da darbeci yöntemlerle kontrolüne almak için çalışmalarını sürdürüyor. Herkesi darbe planına karşı aynı saflarda buluşmaya çağırıyoruz. Bu saf barış kararlılığı, faşizm karşıtlığıdır. Bu saf, yoksulluğa karşı onurdur.”

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim