Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, geçtiğimiz yıl milletvekilliği hukuksuzca düşürülen DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e Diyarbakır'da yargılandığı davada verilen 22 yıl 6 ay hapis cezası uygulanan düşman hukukunun sonucu olduğu belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Bu kararla yargı organları bir kez daha iktidarın çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini göstermiştir. Bu düşmanca karar sadece Leyla Güven'e, sadece DTK'ye değil tüm Kürtlere ve tüm muhalefete yöneliktir" diye kaydedildi.

Leyla Güven'in hayatını mücadeleye adayan bir insan olduğu vurgulanan açıklamada, "Cezalarla, tutuklamalarla ne Leyla Güven ne de biz mücadeleden vazgeçmeyiz. Leyla Güven'in eşbaşkanlığını yürüttüğü Demokratik Toplum Kongresi, bu toprakların barışa kavuşması için en kritik dönemlerde rol almış; sivil, demokratik bir kurumdur. DTK demokratik müzakere, çözüm ve barış girişimlerinin muhatabıdır. İktidar bu kararla çözümsüzlükte ısrar edeceğini bir kez daha göstermiştir. DTK gibi bir kurumu böylesi yöntemlerle kriminalize etmek boşa kürek çekmektir. Bu, yakın tarihte de onlarca kez denenmiş, sonuç hep aynı olmuştur. Kürtlerin hak ve barış mücadelesine her saldırı halk nezdinde cevabını almıştır. Bizler, bu hukuksuz, düşmanca cezayı tanımıyoruz" denildi.

Kaynak: Etha 

Editör: TE Bilişim