Gazete Emek- HDP, Soylu’nun sözlerine resmi Twitter hesabından “#ZehirZıkkımOlacak” etiketiyle yanıt verdi. Ardından HDP,  Diyarbakır ve Mardin’deki kayyumların yaptığı milyarlık harcamaları paylaştı.

‘’DARBECİLER YÜZSÜZLÜĞÜN TARİHİNİ YAZIYOR’’

HDP’nin paylaşımında “Darbeciler; utanmazlığın, arsızlığın, yüzsüzlüğün tarihini yazıyor. Biz hakkın, hukukun, adaletin, özgürlüğün tarihini yazmaya devam edeceğiz. Hakkımıza, hukukumuza sahip çıkacağız. Gasp ettikleri, zorbaca el koydukları her şey onlara #ZehirZıkkımOlacak Süleyman Soylu’nun bir günlük Mardin ziyaretinin yemek bedeli 266 milyar 760 milyon #ZehirZıkkımOlacak” denildi.

‘’HALKIN İRADESİNİ GASP ETTİLER’’

HDP daha sonraki paylaşımlarında ise şu ifadelere yer verdi:

“Halkın iradesini gasp ettiler, kaynaklarını talan ettiler şimdi de oh çekiyorlar. Gasp ettikleri halk iradesi, el koydukları her bir oy onlara  #ZehirZıkkımOlacak! Darbecilerin, gaspçıların bu yüzsüzlüğünü ve rezilliğini tarih affetmeyecek. Oh çektikleri bu yolsuzluk, talan düzenidir. Halk iradesini zorbalıkla, Kürt düşmanlığı ile gasp etmeleridir. Halkımız her zamanki gibi iradesine sahip çıkıyor. Zulümle abad olanın sonu berbad olacak, yedikleri  #ZehirZıkkımOlacak!”

Editör: TE Bilişim