Gazete Emek-  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında “terörist” ve “FETÖ’cü” yönünde yaptığı açıklamalara yazılı açıklamayla tepki gösterdi. 


 
"BİZLER BU ÜLKENİN AYDINLIK YÜZÜYÜZ"
 

HDP Basın Bürosu tarafından “Demirtaş’a terörist, Gergerlioğlu’na FETÖ’cü demek acizlik ve hadsizliktir!” başlığıyla paylaşılan açıklamada, “Bizler bu ülkenin aydınlık yüzüyüz, halkın ve hakikatin savunucusuyuz. Soylu ve temsil ettiği zihniyet ise karanlık yüzüdür. Onlar daha dün hakaret ettikleriyle iktidar rantı uğruna bugün kol kola yürüyen bir ilkesizliğin, zulmün ve iftiranın sesidir” denildi.
 
HDP MYK’sı tarafından yapılan açıklamanın devamında şunlar belirtildi: 
 

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin önceki dönem Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna yönelik verdiği hak ihlali kararına ilişkin söylediği ‘Demirtaş teröristtir. AİHM'in hangi sebeple olursa olsun, aldığı karar boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı yoktur’ beyanına karşı biz de kendisine şunu söylüyoruz: Bir İçişleri Bakanı olarak değil, hukuk dışı bir şekilde devletin silahlı gücünü topluma karşı kullanan biri olarak bizimle ilgili söylediğiniz her söz halka karşı işlediğiniz suçların itirafıdır ve günü geldiğinde öyle değerlendirilecektir. 
 
"DEMİRTAŞ İKTİDAR TARAFINDAN REHİN ALINMIŞTIR"


Demirtaş, demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürütürken eğilmediği için iktidar tarafından rehin alınmıştır. O, 6 milyon insanın yasal temsilcisi olan partimizin değerli bir siyasetçisi, halkın onurlu bir evladıdır. Demirtaş ve rehin yoldaşlarımız bu ülkeye barış, özgürlük ve eşitlik gelmesi için mücadele eden bu uğurda ağır bedeller ödeyen siyasetçilerdir. Arkadaşlarımıza ‘terörist’ suçlaması yöneltmek büyük bir hadsizlik ve utanmazlıktır. En son AHİM kararında da ortaya çıktığı gibi Demirtaş ve rehin yoldaşlarımızı hukuksuz bir şekilde içeride tutmak ağır bir suçtur.


 İKTİDAR SALDIRGAN DİLİNİ SOYLU ÜZERİNDEN KURMAKTADIR
 

Bütün ezilen ve mağdur edilen kesimlerin sesi olmaya çalışan ve ‘kral çıplak’ dediği için bugün hedefe konulan milletvekilimiz Sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu, yarın Soylu dahi mağdur olsa hakkını savunacak kadar ilkeli ve onurlu bir insan hakları savunucusudur. İktidarın yüzlerce suçundan sadece biri olan ‘çıplak aramaya’ karşı başlattığı onurlu mücadelesi karşısında acze düşen iktidar her zamanki saldırgan dilini Soylu üzerinden kurmaktadır. 
 
"AYNAYA BAKIN"
 

Tarihleri boyunca her türlü siyasal güçle ilkesiz ittifak kuranların, yıllarca tarikat ve cemaatlerin sularında kulaç atanların Gergerlioğlu’na FETÖ’cü demesi en hafif tanımıyla hadsizliktir; yalancılıktır! Gerçek dışı nitelemelerle bugün Gergerlioğlu’nu itibarsızlaştırmaya çalışanlara ve Meclis’te defalarca ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ araştırılsın önergelerine ret cevabı verenlere önerimiz şudur: Dönüp sadece aynaya bakın. Kimlerin hangi zamanlarda kimlerle nasıl işler yaptığını tarih ve toplum sizden çok daha iyi biliyor.  
 
"BİZLER HALKIN VE HAKİKATİN SAVUNUCUSUYUZ"
 

Verdikleri yalan yanlış beyanlarla halkı aldatanlar, yargıya talimat verenler, ellerindeki iktidarı bir şiddet aracına dönüştürenler şunu iyi bilmelidir: Bizler bu ülkenin aydınlık yüzüyüz, halkın ve hakikatin savunucusuyuz. Soylu ve temsil ettiği zihniyet ise karanlık yüzüdür. Onlar daha dün hakaret ettikleriyle iktidar rantı uğruna bugün kol kola yürüyen bir ilkesizliğin, zulmün ve iftiranın sesidir.”

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim