Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ‘Savcılara bir kez daha sesleniyorum, Şenyaşar ailesini kim tehdit ediyorsa gerekli soruşturmayı açın’ dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekilleri Habip Eksik, Dilan Dirayet Taşdemir, Züleyha Gülüm ve Hasan Özgüneş ile birlikte Van’da yapılan kampın ardından Ağrı’ya geçti. Patnos ve Tutak ilçesinde çok sayıda kişi tarafından karşılanan Temelli ve beraberindekiler konvoy eşliğinde Ağrı merkeze geçti. Temelli ve beraberindekiler Tahir Elçi Meydanı’nda esnafları ziyaret etti. Halk HDP’lilere yoğun ilgi gösterdi. Heyet ardından HDP il binasına geçti.

'OHAL DÜZENİNİN NORMALLEŞTİRİYORLAR'

Burada halka seslenen Temelli, OHAL koşullarında gidilen 24 Haziran seçimlerinde her türlü hilenin yaşandığını belirterek, "Valisiyle, güvenlik güçleriyle, kaymakamıyla, yürütülen seçimi ve önümüze konulan barajı sizlerle beraber yıktık ve Türkiye'nin temsiliyet gücü en yüksek olan grubuyla Meclise girdik. Bu zulüm iktidarına karşı, bu şiddetten, savaştan, yolsuzluktan beslenen iktidara karşı halkın iradesi sandığa yansımıştır. Esas mesele Meclis ve seçim değil, mücadeledir. Seçimden önce de sonra da demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesi bizimle sürüyor, bizimle sürmeye devam edecektir. Bugün ülkede 'OHAL kaldırıldı' deniyor ama Mecliste yeni OHAL yasası görüşülüyor. Bundan önce 3 ay şeklinde uzatılarak hayata geçirilen OHAL şimdi 3 yıllık olarak olağanlaşıyor, normalleştiriliyor, normalleştirilmeye çalışılıyor. Bizim bu OHAL'i olağanlaştıran iktidara karşı itirazımız olacak. Mahallemizde, sokağımızda, işimizde ve kentimizde her yerde OHAL düzenine, bu faşizme karşı mücadelemizi yükselteceğiz" dedi.

'BU KARANLIK TÜNELİ BİZ PARÇALAYACAĞIZ'

HDP'nin 67 vekiliyle birlikte Türkiye'nin her yerinde olmaya devam edeceğini belirten Temelli, "Biz halkın sesiyiz. Faşizme karşı bu mücadeleyi hep birlikte örgütleyeceğiz. Vekillerimiz halkla parlamento arasında köprüdür. Köyde, mahallede her yerde vekillerimizle beraber örgütleneceğiz. Bizle beraber birleşen ittifak güçleri, emek ve demokrasi güçleriyle, şiddetten mağdur olmuş tüm kesimlerle birlikte bu mücadeleyi örgütleyeceğiz. Bir karanlık tünel içindeyiz, bunu parçalayacak olan bizleriz. Yitirdiklerimize verdiğimiz söz ve onlardan aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. 

'ŞENYAŞAR AİLESİNİ KİM TEHDİT EDİYORSA GEREKLİ SORUŞTURMAYI AÇIN'

Suruç'ta Şenyaşar ailesine yapılan saldırıyla ilgili konuşan Temelli, "Bir hastanede 3 arkadaşımız hunharca herkesin gözü önünde, valinin, hastane personelinin önünde katledildi. Bütün failler belli olmasına rağmen bir kişi bile gözaltına alınmış değil. İçişleri Bakanı çıkıyor herkesi suçluyor, hakaret yağdırıyor. Bizi suçlayarak kendi suçlarını örtbas etmek istiyor. Bu 3 arkadaşımızın katilleri nerede? Bunlarla ilgili hiçbir işlem yapılmamasına rağmen bu aile tehdit ediliyor. Suruç'tan taşınmak zorunda kalıyor. Ben bu ülkenin savcılarına bir kez daha sesleniyorum, vazifenizi yapın. Ortada bir suç varsa o suçu araştıracaksınız, kovuşturma, soruşturma başlatacaksınız. Ortada bir değil 3 suç var. Bunlarla ilgili hiçbir şey yapmamışsınız. Emine Şenyaşar’ı, bu aileyi kim tehdit ediyorsa onlarla ilgili gerekli soruşturmayı da açın" dedi. 

'KRİZİN TEMELİ KÜRT DÜŞMANLIĞI'

Ekonomik sorunlara değinen Temelli, krizin olağanlaştığını belirterek, "Ekonomik, siyasi, toplumsal kriz hepsi bir arada. Bu iktidar, iktidarda kalma hırsı ile bu ülkeyi büyük bir çöküntüye sürüklüyor. Ağrı'nın en büyük sorunu ne dedim? işsizlik, hayvancılık ve çiftçilik bitmiş dediler. Yılda 30 bin insan Ağrı'dan göç etmek zorunda kalıyormuş. Hakkari'de, Şırnak'ta, Bitlis'te, Mardin'de de aynı şeyleri dinliyorsunuz. Bu yoksulluğa ve işsizliğe çözüm bulmak zorunda olan hükümet daha fazla baskı, güvenlik önlemleriyle bu yoksulluğu artırıyor. Bu savaşın üzerine iktidarını yaşatıyor. Biz bu yoksulluğun bitmesini, herkese iş, çiftçinin ve esnafın haklarının korunmasını istiyoruz. Ekonomiyi bu hale getirenler hazinenin başına damadını getirecek bir şuur yaşıyor. Döviz, enflasyon, işsizlik yükseliyormuş, tabi yükselir. Kürt düşmanlığının arkasında yatan meseleye baktığımızda bütün bunları çıplaklığıyla görebiliriz. Bu yoksulluğa, bu savaşa son vermek bizim elimizdedir. Hep birlikte demokrasi ve barış mücadelesini yükselterek bunu başaracağız. 24 Haziran'da nasıl o barajı yıktıysak mücadelemizi yükselterek önümüzdeki dönemde bu iktidardan komple kurtulacağız. Bu kurucu iradeyi açığa çıkaracak olan da HDP'nin başarısıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Artı Gerçek
 

Editör: TE Bilişim