Gazete Emek- Halkların Demokratik Parti (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin İzmir ve Mersin’de eş zamanlı başlattığı seçim çalışmaları kapsamında konuştu.

Mersin HDP İl Örgütü’nün düzenlediği etkinliğe katılan Temelli, erken seçim kararının “panikle” alındığını söyledi.

Temelli, “Sandılar ki, bizi hazırlıksız yakalayacaklar. Ya siz şaşkın mısınız, biz 40 yıldır hazırız bu yolculukta. Bunlar HDP’yi tanımamış. Biz bunlara bir Haziran gününde büyük bir ders vermiştik. Gene Haziran geldi, hazır mısınız? Bu sefer alacakları dersi bir daha hiç unutmayacaklar” dedi.

“Tüm Türkiye halklarının kurtuluşu için mücadele ediyoruz” diyen Temelli, ittifak tartışmalarına da değindi.

DHA’nın haberine göre iktidardan muhalefete ittifak yapmaları yönünde açıklamalar yapıldığını belirten HDP Eş Genel Başkanı Temelli, şunları söyledi:

“Diyorlar ki, ‘Neden ittifak yapmıyorsunuz?’ Kendisi ‘Cumhur İttifakı’ yaptı ya. Biz ittifakı çoktan yaptık. Bu senin yaptığına ittifak denmez, ‘kirli pazarlık’ denir. HDP’nin, HDK’nin yaptığıdır ittifak. Halkları yan yana getirmek, mücadeleyi büyütmektir ittifak. Kadınlarla, emekçilerle yan yana gelmektir ittifak.”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise İzmir’de katıldığı seçim etkinliğinde “24 Haziran tarihi bir fırsat, kazanmaktan başka şansımız yok” mesajı vermişti.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim