Gazete Emek- Ayşe Acar Başaran, önceki gün kaçırılma girişimine maruz kalan HDP Genel Merkez Çalışanı Fahri Yalçın'a ilişkin açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, önceki gün kaçırılma girişimine maruz kalan HDP Genel Merkez Çalışanı Fahri Yalçın'a ilişkin partisinin genel merkez binası önünde basın toplantısı yaptı. Başaran, İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın işbirliğinde başta HDP olmak üzere tüm muhaliflere karşı saldırıların gerçekleştiğini kaydetti. 

"ÇETEVARİ PRATİKLER"

Kaçırılma girişimine maruz kalan HDP Genel Merkez Çalışanı Fahri Yalçın'ın durumuna ilişkin konuşan Başaran, “Son dönemlerde ev baskınları ve gözaltıların yanı sıra özellikle Ankara'da kaçırılma olayları yaşanıyor. Son olarak genel merkez çalışanımız Fahri Yalçın'a yönelik gerçekleşen kaçırma olayıdır.  Kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılmak istenen Fahri arkadaşımızın başına gelen bu girişim, maalesef ki yeni değildir. Fahri arkadaşımız daha önce de 2016 yılının Ekim ayında yine kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılmış ve daha sonra MİT elemanı olduğunu söyleyenler tarafından sorgulanmıştır. Ankara'da gerçekleşen bu çetevari pratikler sonucu yine geçtiğimiz dönemlerde Deniz Bahçeci adlı bir yurttaş iki defa kaçırılıp tehdit edilmiştir” dedi. 

"BAŞARISIZ OLMUŞ YÖNTEMLER"

Başaran, mevcut iktidarın sürekli olarak “Türkiye bir hukuk devletidir” söylemlerin aksine her alanda gayri hukuki ve çetevari uygulamalara devam ettiğinin altını çizdi. Başaran, ayrıca söz konusu kaçırma uygulamalarına karşı yapılan tüm suç duyuruların sonuçsuz kaldığını belirtti. Yapılan başvurularda kendilerine sadece "Kovuşturmaya yer yok" şeklinde geri dönüşün olduğunu söyleyen Başaran, şöyle devam etti: "Bu uygulamalar 90'lı yıllarda denenmiş ve başarısız olmuş yöntemlerdir. Biz o dönemde de yapılan saldırılara karşı demokratik siyaset konusunda ısrarımız sürdürdük. Bugün demokratik siyaset ısrarımızı sürdüreceğiz. Bizler toplumu muhbirleştirmeye karşı her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu baskılar bizi demokratik siyasetten geri adım attıramayacaktır.”

"İÇİŞLERİ BAKANI AÇILAMA YAPMALI"

Başaran, son olarak şunları kaydetti: "Başta bu çetevari işlerin başı olan İçişleri ve Adalet Bakanlığına sesleniyoruz. Bu uygulamalardan vazgeçin. Hukuk devleti ilkelerine geri dönün. İçişleri Bakanlığı bu işleri organize eden değil, bu olayları ortaya çıkaran olmalıdır. Onun için İçişleri Bakanı derhal açıklama yapmak zorundadır. Eğer başaramıyorsa ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor."

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim