Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Samandöken (Sinot) köyünde özel harekatçıların ve korucuların açtığı ateş sonucu hayvanlarını otlatmakta olan İsmail Karakaş isimli çobanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Olaya ilişkin “Halka huzur verin” başlığıyla yazılı bir açıklama yayımlayan Başaran, “Bir iktidarın görevi halkın huzurunu kaçırmak, insanların güvensiz ve şiddet dolu bir ortamda yaşamasına ve çalışmasına yol açmak değildir. Bu ortamı büyütmek hiç değildir” dedi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

Bugün Ardahan Göle Samandöken (Sinot) köyünde yaşanan yeni bir örnek iktidarın bu tutumunun devam ettiğini göstermiştir.

Özel harekatçıların ve korucuların yakın mesafeden açtığı ateş sonucu hayvanlarını otlatmakta olan İsmail Karakaş isimli 1980 doğumlu bir çoban öldürülmüştür. Çobanın yardımcısı ve köyde yaşayanlar olayın tanığıdır.

Bu yetmemiş gibi, bu durumun neden kaynaklandığını anlamak için toplanan halka özel harekatçılar tarafından plastik mermi ve gazla sert bir şekilde müdahale edilmiştir.

İsmail Karakaş ilk değildir, ama iktidarın bu saldırgan anlayışı devam ettikçe maalesef son da olmayacaktır. Hükümete bir kez daha sesleniyoruz. İnsanlara huzur verin. İsmail Karakaş’ın öldürülmesine neden olan kişiler hakkında derhal soruşturma başlatın, sorumluların açığa alınmasını sağlayın. “Terörist öldürdük” içerikli yalana dayalı resmi açıklamalarla konuyu geçiştirmeye, halkı kandırmaya çalışmayın.

İsmail Karakaş’a rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu tür her olayın hukuken ve siyaseten takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Kaynak: Sendika Org

Editör: TE Bilişim