Gazete Emek- Seçim çalışmaları kapsamında Hakkari’ye giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kent merkezindeki Bulvar Caddesi’nden yüzlerce kişiyle birlikte HDP İl binasına kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından parti binasında yurttaşlarla bir araya gelinen Buldan ve beraberindeki HDP’liler, yaklaşan 24 Haziran seçimlerine dair açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, kentin tutuklu milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak’ı selamlayarak başladığı konuşmasında

Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca’nın her dönem kendi üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirdiğini belirten Buldan, AKP-MHP ittifakına dikkat çekerek, “AKP, Hakkari’de bir tek oy almayan MHP ile birliktedir. Bugün AKP’liler gelip sizden oy isteyecek ve aldıkları oylarla MHP’yi parlamentoya götürecekler. Bugün kurdukları ortaklık MHP’yi parlamentoya taşımadır. AKP’ye verilen her bir oy MHP’nin hanesine yazılacaktır” diye konuştu.

Bulda, “Biz artık hiçbir ilimizde; Hakkari’den Diyarbakır’a, Dersim’e kadar bizim yaşadığımız topraklarda AKP’ye tek bir oy gitmesine izin vermeyeceğiz” dedi ve ekledi: “Hakkari’de 24 Haziran seçimlerinde yüzde 99.9 oy alacağız. 3-0 yapacağız.”

Aday olmayacağını açıklayan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili de konuşan Buldan, “Onu tehdit ettiler. Geçmişte olduğu gibi Gül, kendi partisinden ikinci 27 Mayıs muhtırasını aldı. Korktu aday olamadı” dedi.

Buldan konuşamasını, “Bizler, 24 Haziran günü oylarımızı kullanacağız, sandıklarımıza sahip çıkacağız ve 25 Haziran tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye olacak” sözleriyle noktaladı.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim