Gazete Emek-HDP Milletvekili Garo Paylan'ın gündeme getirdiği, Avrupa'daki önemli kişilere suikast iddiasına karşı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Milletvekili Garo Paylan’ın Avrupa’da yaşayan Türkiyelilere yönelik suikast iddialarına ilişkin soruşturma başlattı. Paylan, tanık olarak dinlenilmek üzere Başsavcılığa davet edildi.

HDP Milletvekili Paylan, 20 Aralık’ta TBMM’de yaptığı basın açıklamasında, Avrupa’da yaşayan Türkiyeli gazeteci, akademisyen ve siyasetçilere suikast yapılacağı uyarısında bulunmuştu. Paylan’ın iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Konu ile ilgili soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Paylan’ı tanık olarak dinlenilmek üzere Başsavcılığa davet etti.

PAYLAN NE DEMİŞTİ?

Garo Paylan, 20 Aralık’ta TBMM’deki basın toplantısında elindeki önemli bir istihbaratı AKP hükümetiyle paylaştığını açıklamıştı. Paylan’ın ‘birkaç kaynaktan teyit’ ettiğini söylediği bu istihbarata göre, ‘Türkiye merkezli bir yapı’, Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde bulunan muhalif akademisyen, gazeteci ve siyasetçilere suikast girişiminde bulunma hazırlığındaydı. Paylan isim vermezken suikast girişiminin hedefindeki bazı isimlerin bulundukları ülkelerde resmi korumaya alındığını da söylemişti. Paylan, söz konusu yapının ‘Ogün Samast gibi’ üç suikastçıyı bu tip cinayetler için görevlendirdiğini de ifade etmişti.

Editör: TE Bilişim