Gazete Emek- AKP'li ve MHP’li milletvekilleri Erdoğan’ı ayakta alkışladı. İYİ Partili milletvekilleri ise ayağa kalktı ancak alkışlamadı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise sosyal medya üzerinden Erdoğan’ı ayakta karşılayan İYİ Partililere tepki gösterdi.

Gergerlioğlu, “İyi partililer Cumhurbaşkanı Erdoğan genel kurula girince ayağa kalktı ama alkışlamadı. Geçen yıl ayağa kalkmamışlardı. Yeni bir ittifak hazırlığı mı? İstediği ittifakı yapsınlar iktidarın düşüşü durdurulamaz” mesajı paylaştı.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ'NDEN 'CHP İLE İTTİFAK BİTTİ Mİ?' SORUSUNA YANIT

Öte yandan yeni yasama yılı açılışı öncesi CNN Türk canlı yayınına konuk olan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, kendisine yöneltilen "CHP'yle ittifak bitti mi?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Millet ittifakının belirli ölçüde hassasiyetleri var. Hassasiyetlerimiz doğrultusunda oluşturduğumuz bir beraberliğimiz var. Bu beraberliğin üzerimize yüklediği bir sorumluluk var, bu sorumlulukları namusumuz bildik. İlkeli bir birlikteliğimiz oldu, ilkeli bir ayrılık olur. 'Canımız sıkıldı ayrılıyoruz' demeyiz. Diyoruz ki, terörü ve şiddeti hak arama enstrümanı olarak gören hiç kimseye yakınlık olmayacak. Biz yakınlık duyana da yakınlık duymayız."

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim