Gazete Emek- Haklarında kesinleşmiş yargı kararı olduğu gerekçesiyle milletvekillikleri düşürüldükten sonra Diyarbakır’da gözaltına alınan HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları tutuklandı. CHP’li Enis Berberoğlu ise İstanbul’da gözaltında.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekillikleri, haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle düşürüldü.

Vekilliği düşürülen Farisoğulları, Diyarbakır-Urfa karayolu üzerinde bulunan Pirinçlik karakolunda gözaltına alındı.

Gözaltına alındığını Twitter üzerinden duyuran Farisoğulları, “Genel Merkezimize gitmek üzere Diyarbakır’dan Ankara’ya giderken, az önce gözaltına alındım” dedi.

Farisoğulları, sağlık kontrolünün ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü.

Ardından Diyarbakır’daki evi polis tarafından ablukaya alınan Leyla Güven de gözaltına alındı. Güven de kontrollerin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü.

Güven ve Farisoğulları adliyeye sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Güven Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne, Farisoğulları da Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildikleri bildirildi.

HDP'DEN İLK TEPKİ

HDP'den Güven ve Farisoğulları'nın gözaltına alınmasına tepki gelirken, sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Planlanmış Saray Darbesinin gereği yerine getiriliyor. Halk iradesini çiğneyerek Milletvekillerimizin vekilliğini düşürenlerin talimatı doğrultusunda Milletvekilimiz Musa Farisoğulları gözaltına alındı. Nerede olursak olalım bu darbeci zihniyete karşı direnmeye devam edeceğiz.

"Saray Darbesiyle vekilliği düşürülen DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven de gözaltına alındı. İşte darbe budur. Seçmen iradesinin temsilcisi bir siyasetçinin evine onlarca polisle baskın yapmaktır. İntikamcılıktır Berxwedan Jiyan e diyenleri yıldıramayacaksınız!"

HDP Genel Merkez'İ Güven ve Farisoğullarının tutuklanmasının ardından şu paylaşımda bulundu:

"Milletvekillerimiz Leyla Güven ile Musa Farisoğulları, tutuklandılar. Yargı aldığı talimatın gereğini yerine getirdi. Tıpkı Meclis Başkanının aldığı talimatın gereğini yerine getirdiği gibi. Bu hukuksuzluğu ve planlanmış darbeye karşı mücadelemizi yükselteceğiz."

Editör: TE Bilişim