Gazete Emek- HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP'nin dörtlü ittifaka dahil edilmemesini değerlendirdi.

Artı TV'ye konuşan Önder, CHP'nin İyi Parti'ye umut bağlayarak büyük bir hata yaptığını, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşaner'in ikinci tura kalması durumunda AKP ile anlaşacağını ileri sürdü.

Dörtlü ittifakın kesinleşmesi ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayını açıklamasıyla birlikte seçim sürecindeki belirsizliklerin geride kaldığını belirten Önder, HDP ve sol partiler dışında oluşan ititfakların HDP'nin seçim stratejisini nasıl etkileyeceğini ise "Türkiye'de bir sağ ittifak yetmezmiş gibi iki sağ ittifak gündeme geldi... Ancak solun bir makyaj ya da kozmetik olduğunu zannedenler hep hüsranla karşılaştı. Bütün ezilenler, mazlumlar HDP'nin programı etrafında kümelenmeye başladı. Bunu da ajitasyon olsun diye söylemiyorum. Bugün İstanbul'da yolumuzu çevirenler, sevgi ve ilgilerini sunanlar Selahattin Bey'in ikinci tura kalacağını söylüyorlardı. Beni şaşırtacak kadar sevgisini, ilgisini, merakını beyan eden bir izleyici kitlesi gördüm. Bu seçim her bakımdan ibretlik sonuçlar doğuracaktır. Bekleyip göreceğiz. Biz bir halk hareketi olarak ikinci turda da Demirtaş'ı göreceğiz" sözleriyle değerlendirdi. 

Önder, CHP-İYİ Parti ittifakının HDP'nin oy kaybına neden olup olmayacağı sorusuna ise şu cevabı verdi: "Hakiki bir seçenek sunmamakta ısrarcılar. Meral Akşener ve çevresi kendilerinin ikinci tura kalacağını iddia ediyorlar. Eğer ikinci tura kalmazlarsa CHP gibi bunlara umut bağlayanlar hüsrana uğrayacak. Eğer ikinci tura kalırlarsa gidip AKP ile anlaşacaklar. Başkan yardımcılığı konusunda... Yaşayıp göreceğiz... Türkiye halkları artık gerçek bir seçenek olduğunu kanıtlamış olan HDP'nin etrafından kenetlenmelidir."

Sırrı Süreyya Önder yeniden milletvekilliğine aday olup olmayacağı konusunda ise "Buna partim karar verir. Sinemayla da olsa vekillikle de olsa HDP fikriyatı ile yoluma devam edeceğim" diye konuştu.

Kaynak: Demokrat Haber

Editör: TE Bilişim