Gazete EmekOHAL kapsamında birçok yeni uygulama ile karşılaştık ancak İzmir'de oldukça dikkat çeken yeni bir uygulama oldu. 

HDP İzmir İl Örgütü, eski Eş Başkan ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ’ın tutulduğu Kocaeli-Kandıra Cezaevi’ne gitmek için parti binası önünde toplandı. Ancak partilileri almak için parti binası önüne gelen otobüs, polis tarafından bağlandı. HDP’liler hakkında tutanak tutularak, Kandıra Cezaevi’ne gitmelerinin OHAL kapsamında valilik kararı ile yasaklandığı bildirildi.

HDP’ye özel kent genelinde yasak uygulandı

HDP’nin “Ramazan Planlaması” konulu genelge kapsamında 27 Haziran saat 13.00’da Kandıra Cezaevi önünde bayramlaşma ve basın açıklaması yapılacağı duyumunun alındığının belirtildiği tutanakta, “İlimiz genelinde her türlü ‘Açık ve kapalı toplantı, gösteri yürüyüşü basın açıklaması, çadır kurma, stant açma vb.’ eylem ve etkinlikler 27/06/2017 tarihinde ilimiz genelinde yasaklanmış olup, söz konusu yasaklama kararı doğrultusunda HDP İl Başkanlığı organizesinde herhangi bir eylem/etkinliğin yapılmaması, aksi halde yapanlar hakkında kanuni işlem yapılacağının bilinmesi hususunda” ifadeleri yer aldı.

Biletli yolculara seyahat engeli

Otobüsün engellenmesi üzerine İzmir Şehirlarası Terminali’nden bilet alarak Kandıra’ya gitmek isteyen HDP’liler, ikinci kez engellendi. Otobüse binerken polisler tarafından önce kimlik kontrolüne tabi tutulan HDP’liler, ardından “Normal yolcu olmadıkları” gerekçesiyle otobüsten indirildi. Aynı şekilde Muğla’dan bilet alarak Kandıra’ya gitmek üzere yola koyulan HDP üyelerinin otobüslerden indirilerek gidişlerine izin verilmediği öğrenildi.

Kaynak: Dihaber

Editör: TE Bilişim