Gazete Emek- Afrin'e yönelik operasyona ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, tutuklu yargılandığı davanın 2'inci duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Diyarbakır Milletvekilleri İmam Taşçıer, Dersim Dağ,  İHD Genel Başkan Yarımcısı Raci Bilici yanı sıra HDP ve DBP’li yöneticiler duruşmayı takip etmek için Diyarbakır adliyesine geçti.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, kelepçe uygulamasını kabul etmediği için adliyeye getirilmedi.

DANİMARKA'DAN GELEN MİLLETVEKİLİ DURUŞMAYA ALINMADI

Duruşmayı izlemek için Danimarka'dan gelen Sosyal Demokrat Milletvekili Lars Arslan Rasmussen de adliyeye alınmadı.

AÇLIK GREVİNE BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

Duruşmaya SEGBİS ile katılan Leyla Güven, PKK Lideri Abdullah Öcan'a ve cezaevlerindeki siyasi tutuklulara yönelik tecrit uygulamalarını protesto ederek süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığını açıkladı:

"Başta sayın Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsaklara uygulanan tecrit ve soykırım politikasını kınıyorum. Tecrit insanlık suçudur... Seçilmiş milletvekili olmama rağmen, cezaevi askeri personelleri kelepçe takma dayatmasında bulununca, duruşmaya katılmayı kabul etmedim. Adil bir yargılama yapılmadığını, tecrittin bir insanlık suçu olduğunu belirtmek istiyorum. Tecrit bir halka uygulanmaktadır. Bende bu halkın bir parçası olarak, 'Süresiz Dönüşümsüz Açlık Grevi eylemini başlatıyorum."

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim