Gazete Emek-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef gösteren açıklamalarının hemen ardından jet hızıyla başlatılması dikkat çekti.

Süleyman Soylu, Gare'de 13 kişinin hayatını kaybettiği opersyonun ardından Meclis'te yaptığı konuşmada "HDP'li bir vekilin Gara'ya gittiğini biliyoruz" demiş, ancak sorulara ve ısrarlara rağmen isim vermemişti. A Haber'de konuşan Soylu, bir kez daha HDP'yi hedef göstermiş, ‘bir itirafçının beyanlarını’ kaynak göstererek, Gare'ye giden kişinin HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu iddia etmişti.

Soylu’ya sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ise, “Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz” açıklaması yapmıştı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim