Gazete Emek- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından hakkında kapatma davası açılmasından sonra acil toplanan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. 609 sayfalık iddianamede 687 partili hakkında 5 yıllık siyasi yasak istenenler arasında bulunan HDP Eş Genel Başkanları başkanlığında genel merkez binasında yapılan toplantıda, tek gündem olan kapatma davası üzerinde duruldu.

DAHA FAZLA ÖRGÜTLENME

MA’dan Selman Güzelyüz’ün haberine göre, önemli tartışmaların ve değerlendirmelerin yapıldığı MYK toplantısında, “siyasi darbe” olarak tanımlanan kapatma davasına karşı siyasal, toplumsal ve hukuksal mücadele başlıkları öne çıktı. Toplantıda, her yerde ve alanda “daha fazla örgütlenme” vurgusu yapıldı. HDP, yeni dönemde kendi kimliğiyle toplumsal örgütlenme sürecini başlatacak ve her yerde örgütlenmeyi esas alacak.

Ayhan Bilgen’den HDP açıklaması: Çaresizliğin ve tıkanmanın kaçınılmaz bir sonucu olmuştur

ÇOKLU SEÇENEKLER

Kapatma davasına karşı başka parti formülleri dahil olmak üzere çoklu seçenekler üzerinde tartışmalar yürütüldü. HDP’nin kapatılma ihtimaline karşı 2019 yerel seçimlerinde devreye konulan ve başarılıyla sonuçlanan “Kürdistan’da kazanma Türkiye’de kaybettirme” stratejisi tekrardan gündeme getirildi. Partinin kapatılması durumunda Kürt kentlerinde ve Türkiye’de iktidarı yenilgiye uğratacak bir yol haritasıyla sonuç alınacağı öne çıktı.

ÜÇÜNCÜ SEÇENEK

Toplantıda, diğer bir seçenek olan seçmenini kendisine en yakın muhalefete yönlendirmek yerine var olan muhalefete ve iktidara alternatif üçüncü bir yolun izlenmesi düşüncesi daha ağır bastı.

HDP, aynı zamanda kapatma davasına karşı halkla istişare toplantı ve buluşmalarının startını verecek. Her yerde örgütlenme seferberliği başlatacak olan HDP, bu süreçten daha da büyüyerek çıkmayı hedefliyor.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim