Gazete Emek- Gazete Duvar’ın ‘Duvar Arkası’ bölümündeki kulis haberine göre, A planını ‘Partiyi savunmak, kapattırmamak’ olarak belirleyen HDP, olası bir kapatma durumu için de B ve C planlarını konuşmaya başladı.

HDP’li bir yöneticiye göre kapatma kararı çıkarsa B Planı, HDP’nin bileşeni olan partilerden birisinin çatısı altında seçime gitmek olacak.

Son anket! AKP bir büyükşehir daha kaybetti, HDP oylarını artırdı

Belirlenecek bu partinin HDP fikriyatının ana unsurlarından olan çoğulculuğu yansıtması için hem tüzüğünde hem de isminde değişiklik yapılması için kongreye gidebileceğine işaret ediliyor.

Bir başka partiye geçişle ilgili sorun yaşanması durumunda ise C planı devreye girecek. Bu plan da bağımsız adaylarla seçime girmek olacak.

Süper Lig kulüplerinden kendilerine destek veren Kılıçdaroğlu'na tepki

OHAL UZATMA SÜRESİ NEDEN 3 YILDAN 1 YILA İNDİ?

TBMM her yıl olduğu gibi bu yasama yılını da tartışmalı bir düzenlemeyle bitiriyor.

 Geçtiğimiz yıl sosyal medya yasası ile kapanan Meclis bu yıl da gözaltı süreleri ve kamudan ihraçlarla ilgili OHAL yetkilerini 3 yıl uzatan kanun teklifini konuştu.

Hilal Kaplan’ın TRT yönetimine atanması kararı yargıya taşındı

Muhalefetin “İktidar seçime OHAL koşullarında gitmek istiyor” diyerek eleştirdiği teklif tepkiler üzerine revize edildi. AKP 3 yıllık uzatma süresini 1 yıla çekti.

HDP’nin kapatılması için başvuruda bulunan Osmanlı Ocakları çark etti: HDP kapatılmasın

Ancak bu sürenin 1 yıla çekilmesi ile ilgili de dikkat çekici yorumlar yapıldı. Meclis kürsüsüne de taşınan değerlendirmelere göre iktidar 3 yıl uzatma olursa olası bir iktidar değişimi durumunda bu sürenin son 1 yılını yeni iktidarın kullanabileceği hesabını yaptı.

Erkan Petekkaya'dan Acun Ilıcalı sorusuna sert tepki: O mikrofonu alır...!

Bunun üzerine sürenin 2 yıla çekilmesi düşünüldü. Ancak bu da tamamen seçim tarihi ile ilişkilendirileceği için vazgeçildi. En son 1 yılda karar kılındı.

Editör: TE Bilişim