Gazete Emek- HDP Newroz'dan sonra seçimlere yönelik siyasi parti ziyaretlerine başlayacak, HDP'nin gündeminde ise 'demokratik seçim' olacak.

Mahmut Lıcalı'nın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre HDP; hem bölgede hem de batıda ‘demokratik bir seçimin nasıl gerçekleşmesi’ gerektiği konusunda siyasi parti ve dernekleri ziyaret edecek.

CHP’ye de bir ziyaretin yapılması planlanırken, görüşmelerde demokratik seçimin yanı sıra ittifak konusunun da gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Tüm siyasi partiler 2019 seçimlerine yönelik hazırlıklara başlarken, HDP de seçim hazırlığına partilere yapmayı planladığı ziyaretlerle başlayacak. Edinilen bilgeye göre, HDP Newroz’un ardından hem bölgede hem de batıda bir dizi ziyaret yapmayı planlıyor.

Bölgede KDP, DBP gibi partileri ziyaret etmeyi amaçlayan HDP, batıda da EMEP ve ÖDP gibi sol ve sosyalist partilere yönelik ziyaretler gerçekleştirmeyi hedefliyor. Siyasi parti ziyaretleri kapsamında CHP ve Saadet Partisi gibi partilere yönelik de ziyaretlerin olabileceği ifade ediliyor. Siyasi partilerin yanı sıra çeşitli dernek ve örgütlere yönelik de ziyaretlerin yapılabileceği dile getiriliyor.

‘OHAL’DE SEÇİM OLMAZ

HDP’nin gerçekleştireceği ziyaretlerin ana gündem maddesini “demokratik seçim" oluşturacak. Ziyaretlerde demokratik bir seçimin nasıl gerçekleşmesi, seçim sürecinin nasıl olması gerektiği gibi konular ele alınacak.

Görüşmelerde seçimlerin demokratik kurallara uygun yapılması konusunda kamuoyunda duyarlılık oluşturulması amaçlanacak ve özellikle olağanüstü hal döneminde demokratik bir seçimin yapılamayacağı vurgulanacak. 16 Nisan referandumunda muhalefete yönelik hem propaganda sürecinde hem de seçim esnasında uygulanan haksızlıklar ve şaibeler anımsatılacak.

HDP’nin siyasi partilere yönelik gerçekleştireceği görüşme trafiğinde demokratik seçim konusunun yanı sıra 2019 seçimlerinde olası ittifaklara yönelik de görüşmelerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor. HDP’de ittifak konusunda henüz kesin bir karar olmamasına karşın parti içinde cumhurbaşkanı seçimi için ilk turda partinin kendi adayını çıkarması eğilimi bulunuyor.

Kaynak: Demokrat Haber

Editör: TE Bilişim