Gazete Emek- Yerel seçimlerde kayyum atanan belediyeleri geri almayı ve mevcut belediye sayısını artırmayı hedefleyen HDP’de büyük kentlerde toplumun uzlaştığı isimlerin AKP-MHP’ye karşı aday gösterilmesi yönünde görüşler dillendiriliyor. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Mart 2019’da yapılması beklenen ancak olası bir Anayasa değişikliğiyle erkene alınma ihtimali üzerinde de durulan yerel seçimler için partilerin çalışmaları fiili olarak başlamış durumda. Uzun süredir çeşitli toplantılarla hazırlıkların somutlaştırıldığı HDP’de ilgili komisyonların kuruluşu da gerçekleştirildi. 24 Haziran Genel Seçimlerinin sonuçlarının il il kapsamlı olarak değerlendirildiği rapor çalışmasının devam ettiği partide bir yandan da seçimler için “toplumsal ittifak” tartışmaları devam ediyor.
 
“Demokratik muhalefet buluşmaları” ile 15 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında 50’ye yakın merkezde gerçekleştirilecek buluşmalarda seçimler için ortaklaşmanın da zemini aranacak. AKP-MHP bloğuna karşı bütün toplumsal muhalefetin bir araya gelmesinin elzem olduğuna dair bir görüşün olduğu HDP’de bu eksende yapılacak toplantı ve buluşmalarla bunun somut adımlarının örülmesinin yol ve yöntemleri aranacak.
 
"ORTAK ADAY GÖRÜŞÜ"
 
Adaylık tartışmalarının da kısmen başladığı partide özellikle metropoller için AKP-MHP blokuna karşı “ortak aday” gösterilmesine dair görüşler de dillendiriliyor. Parti kulislerinde yapılan tartışmalara göre özellikle büyük kentlerde AKP-MHP ortaklığına karşı “toplumsal muhalefetin uzlaştığı ve toplumca kabul gören kimi isimlerin ortak aday olarak gösterilebileceği” görüşleri sıklıkla dile getiriliyor. Bölge kentlerinde de 'ulusal birlik' endeksli bir seçim stratejisi izleyecek olan HDP, bu kapsamda somutlaştırılacak çalışmalarla seçimlere hazırlanacak.
 
"HEDEF KAYYUMLARI ALMAK, BELEDİYE SAYISINI ARTIRMAK"
 
Geçtiğimiz yerel seçimlerde 102 belediyede başarı gösteren HDP’nin bu belediyelerinin neredeyse tamamına kayyum atandı. Yaklaşan yerel seçimler için de hedef olarak kayyum atanan tüm belediyeleri geri almakla birlikte mevcut belediyelerin sayısını da artıracak bir seçim stratejisi izlenecek.
 
Bu kapsamda kayyum atanan merkezlere dönük kapsamlı çalışma yürütülen partide özellikle kayyumların icraatlarına dönük teşhir edici propaganda yöntemleri izlenecek. Seçimler için kayyumların faaliyetlerinin yer alacağı kapsamlı rapor hazırlığının da yapıldığı öğrenildi.


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim