Gazete Emek-HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile beraberindeki heyetin, başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifine ilişkin kendilerine yaptığı ziyareti değerlendirdi. Beştaş, iktidarın referandum çağrılarına karşı çıktı.

'MECLİS'TE DESTEK KARARINI HENÜZ ALMADIK'

Halk TV yayınında konuşan Beştaş, referandum konusunda HDP olarak tavırlarının net olduğunu söyleyerek, "Temel hak ve hürriyetler konusunda hiçbir konunun referandum konusu olamayacağının altını çizmek isterim. Meclis'te destek vermek konusunda ise bir karara varmadık ve partimizde tartışmalar devam ediyor" dedi.

MİROĞLU'NA FIRSAT YANITI: SADECE BİR ZİYARET

Beştaş, AKP'li Orhan Miroğlu'nun HDP'ye yapılan ziyaretin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşıp "Yeter ki, HDP karşısına çıkan fırsatları, bu defa da ıskalamasın!" demesine de "Bizim önümüze çıkan bir fırsat yok" yanıtını verdi.

Beştaş Miroğlu'nun yorumu hakkında şöyle dedi: "Bizim önümüze çıkan bir fırsat yok, sadece bir ziyaret var. Yıllardır bu hikaye hep dönüp dolaşır. Bunlar çok iyi niyetli değil. Bizim üzerimizden yapılan tartışma bir katkı yapmayacak. Miroğlu ya da başkası kendi yorumunu yapar. Biz hangi yolda yürüdüğümüzü biliriz. Bizim felsefemiz çok net. Anayasal değişikliğin neden bu dönem geldiğini parti içerisinde tabi ki tartışacağız."

Kaynak: +Gerçek

Editör: TE Bilişim