Gazete Emek- HDP Şırnak İl Örgütü bir süre önce startını verdiği seçim çalışmaları kapsamında Cizre’ye bağlı Cudi Mahallesi’nde kadın seçim bürosu açtı. Açılış, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’nın da aralarında bulunduğu HDP ve DBP’lilerin katılımıyla gerçekleşti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Uca ve beraberindekiler, aralarında sokağa çıkma yasağı sırasında yaşamını yitiren Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç’un ailesi, Silopi’deki yasakta iki Kürt kadın siyasetçiyle birlikte öldürülen Pakize Nayır’ın annesi Behiye Nayır’ın da bulunduğu binlerce kişi tarafından karşılandı.

Programın açılışında binlere hitap eden HDP’li Uca, Cizre’deki yasak sırasında mahsur kaldıkları bodrumlarda yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başladı. Bunun üzerine binler hep birlikte dakikalarca, “Direne direne kazanacağız” sloganı attı. Cizre’nin coşkusu karşısında konuşmanın zor olduğunu belirten Uca, “Cizîra Botan’ın duruşu her şeye yeter” dedi.

“Cizre hiç geri adım atmadı”

“Geleceğimizi Cizre’nin kahramanları yazıyor” diyen Uca, “Duruşunuz kutlu olsun. Katliamlara ve talanlara karşı 24 Haziran’da sandıklarımızda cevabımızı vereceğiz. Cizre tarihte hiç geri adım atmadı. Kahramanlığı ve öncülüğüyle tarihe adını yazdırdı” diye konuştu. Cizre’nin vereceği oylarlar Demirtaş’ın özgürlüğüne kavuşacağına vurgu yapan Uca, “Sizin duruşunuz önünde boynumuzu eğiyoruz. Çünkü siz kahramansınız, tarih yazansınız ve direnişin en güzel örneklerisiniz” şeklinde konuştu.

7 Haziran seçimlerinde Cizre’deki oy oranını hatırlatan Uca, 24 Haziran’da oy oranını daha da yükselteceklerinin altını çizdi. Feleknas Uca’nın bu sözleri üzerine alanı dolduran binler zafer işareti yaparak, “Tamam” dedi.

Uca’nın konuşmasının ardından Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve yasaklarda çocuklarını kaybeden aileler, alkışlar eşliğinde büronun kurdelesini kesti.

Kadın seçim bürosunun açılışının ardından binlerce kişi tekrardan Kürtçe ezgiler eşliğinde halaya durdu. Büyük bir coşkunun hakim olduğu alanda halaylar geç saatlere kadar devam etti.

Kaynak: Sendika Org

Editör: TE Bilişim