Gazete Emek- HDP’den istifa eden ve yeni bir parti kuracağını açıklayan Ayhan Bilgen, Türkiye'de siyasetin üçüncü değişim sürecini girdiğini iddia ederek, AKP'li Bülent Arınç ile görüşmesine değindi. Bilgen, yaptığı görüşmeye "Mahalleler arasında köprüler kurmamız gerekiyor" dedi.

HDP ile yollarının neden ayrıldığına ilişki soruya ise, "7 Haziran'da O dönem aldığımız karar sorunluydu. HDP 7 Haziran'dan sonra güven alanını genişletmeliydi" yanıtını verdi.

Ekonomistler Reuters'a konuştu: Türk Lirası’ndaki erime ne zaman ve nasıl duracak?

'MİLLET İTTİFAKI HDP İLE GÖRÜNMEKTEN ÇEKİNİYORSA...'

T24'te Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan eski milletvekili ve Kars'ın görevden alınarak yerine kayyım atanan belediye başkanı Bilgen, "HDP cesur adımlar atmalı derken neyi kastediyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Millet İttifak'ı BBP ile birlikte fotoğraf vermekten çekinmiyor. Ama HDP ile görünmekten çekiniyor ise HDP'nin insanların kaygı ve korkularını giderecek bir güven beyanına ihtiyacı var." 

Ayhan Bilgen, "İYİ Parti, MHP'den koptu ama toplamda Türk milliyetçiliği Türk siyasetini kuşatmış durumda. Bu muhalefetin rotasını da etkiliyor. Bu bir büyüme stratejisidir. CHP'nin oyları yükselmiyor ama etki alanı genişliyor. O zaman HDP'nin de kendine özgü bir formül bulması ve demokratik merkeze oturması gerek" dedi. 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Tehdit altındayım

'KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN HER DİYALOGUN İÇİNDE YER ALIRIM'

Bilgen, Türkiye siyasetinde geçmişte yaşanan değişimlerden bahsederken de "Türkiye siyasetinin üçüncü değişim dönemine giriyoruz. Türkiye'deki gelişmeler yeni bir kurucu iradeyi zorunlu kılıyor. Türklerin ve Kürtlerin en az bedeli ödeyeceği bir sürecin inşası için iktidara da muhalefete de sorumluluk düşüyor. Kürt sorununun çözümü için beni yıpratacak olsa bile her türlü diyaloğun içinde yer alırım" diye konuştu.


Şahan Gökbakar’dan Merkez Bankası'na tepki: "Biz bu dünyada yaşamıyor muyuz?"

'HAREKET SADECE TÜRKİYE İLE SINIRLI OLMAYACAK' 

Ayhan Bilgen, önümüzdeki seçimlerin bir kader oylaması olup olmadığına ilişkin soruya da, "Güçlü bir alternatif olmazsa mevcut iktidarı arar olabiliriz” diye yanıt verdi. Yeni oluşum için isim arayışlarının devam ettiğini dile getiren Bilgen, kurulacak olan hareketin sadece Türkiye'yi değil Suriye ve Irak'ın da içinde olduğu bölgesel bir oluşum olacağını söyledi. Bilgen, "Türkiye'de değişim isteniyorsa bu sadece içerde yapılacaklarla olup bitemez. Bunun için bölgesel bir değişime ihtiyaç var" dedi. 

Bilgen, gözaltılar, tutuklamalar ve kayyum kararına rağmen AKP'nin kurucu isimlerinden Bülent Arınç ile niye görüştüğü sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Siyaset öfke ile yapılmaz. Türkiye siyasetinde gerçekleri söylemek bazen dışlanmaya sebebiyet verse de ahlaki sorumluluktur. Sayın Arınç'ın da ben bu konuda cesur çıkışları olan bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum. Mahalleler arasında köprüler kurmamız gerekiyor."

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim