Gazete Emek- HDP’nin, 31 Mart seçimlerinde Kürt parti ve oluşumlarıyla yaptığı ittifak çerçevesinde PKD-Bakur (Kürdistan Demokrat Partisi – Kuzey) platformundan Dicle Belediye Başkanı seçilen Felat Aygören dün HDP’den istifa etti.

HDP’den ayrılmasında, yerine kayyum atanması tehdidinin etkili olmadığını söyleyen Aygören, daha önce PKD-Bakur’un HDP ile yaptığı ittifakta imzalanan protokolde yer alan bir maddeye dayanarak istifa ettiğini Medyascope'ye anlattı.

Görevini bağımsız olarak sürdürecek olan Aygören, kendisine yönelik sosyal medyada yapılan eleştirilere yanıt verdi. Aygören, HDP ile ittifak yapıldığında imzalanan protokolde, belediye başkanı seçilen kişinin ihtiyaç duyulması halinde kendi partisinde siyaset yapacağının belirtildiğini söyledi:

“İhtiyaç hasıl oldu, ben de HDP’den istifa ettim. Bundan sonra kendi platformumuzda olacağım. Platformumuz legal bir parti olmadığı için şimdilik platform üyesi olarak görevime devam edeceğim. Bana yönelik herhangi bir baskı ve tehdit söz konusu değildi. İstifa etmemde birilerinin söylediği gibi kayyum tehdidi söz konusu değil. Buna imkan vermedik. Çünkü biz daha öncede belediyecilik yaptık. Dicle’de hiçbir zaman parti ayrımı ve partizanlık ayrımı yapmadık. İstifa edeceğimden oluşumumuzun bilgisi vardı”.

Kaynak: Medyascope

Editör: TE Bilişim