Gazete Emek-   HDP STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu, silahlı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz” açıklaması yaptı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu, silahlı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Komisyondan Sorumlu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Özdağ’a yönelik bugün gerçekleştirilen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve Özdağ’a acil şifalar diliyoruz” denildi.

Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “Bu saldırıyı muhalefete ve demokratik siyasete, iktidara karşı ortaya çıkan alternatif arayışlara yönelik bir saldırı olarak nitelendiriyoruz. Söz konusu saldırının tam da siyaseti ve siyasetçileri hedef gösteren yaklaşımların rutin hale geldiği ve sorumluların aklandığı bir dönemde gerçekleştirilmesi tesadüf değildir.

Bu tarz saldırılar Türkiye’de demokratik siyasetin ne kadar zor koşullarda yürütüldüğünün de göstergesidir. Nefret söylemini kullanan, toplumu kutuplaştırıp gerginlik yaratan iktidar bloğu bu saldırının müsebbibidir. Birimize değil hepimize karşı gelişen bu tür saldırıları durdurmanın yolu da ortak hareket etmektir. Siyaseti zehirleyen, ülkeye siyasetsizliği dayatan ve insanların kendisini ifade etmesinin önünü kapatan koşullara bir an evvel son verilmelidir. Bu saldırının faillerinin ortaya çıkarılmaması, iktidarın bu konudaki sorumluluğunu ağırlaştıracaktır.”

Kaynak: Özgür Manşet

Editör: TE Bilişim